REDØLING: Atle Simensen er oppvokst på Moelv, men mener han har blitt redøling nå. – Fotballaget til Redalen betyr mye for meg, eller Redalen/Biri som det heter nå, sier han.

Fotball og strøm

REDALEN: Noen valg i livet er viktige. Noen sjanser må man ta og noen mål må man ha. For eksempel å starte egen bedrift eller å slå sammen to erkefiender i fotball. Atle Simensen har gjort begge deler.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Atle Simensen vokste opp på Moelv, men ble overtalt til å flytte til Redalen. For vel 20 år siden kom han alene til bygda. Etter hvert etablerte han seg med kone og to barn, en sønn på 26 år, og en datter på 18 år. Han mener å være vel integrert i Redalen, og bor nå like ved bussholdeplassen. – Vi trives godt i bygda, sier han, – men vi er jo spente på hvordan det går nå når skolen ikke finnes mer.

Simensen er spesielt bekymret for Redalen IL og hvordan det skal gå med fotballagene i de aldersbestemte klassene. – Når vi tenker over det, henger skolene og miljøene rundt disse mye sammen med lag og foreningsliv i bygdeNorge, mener han.

Fotball
Det er ikke uten grunn han er spent på idrettslagets framtid, og særlig fotballen. Simensen er sportslig leder for fotballen på seniornivå, fotballaget til Redalen har betydd mye for ham, før flyttet til Redalen spilte han for Moelv i fjerde og femte divisjon. – Så spilte jeg noen år for andrelaget her i Redalen, før jeg fant ut at jeg var bedre i apparatet rundt spillerne.

– Etter å ha slått oss sammen med Raufoss 3, rykket vi opp i tredje divisjon, det var stort, minnes Simensen, – vi beholdt Redalen-navnet da. Vi prøvde faktisk å få med Biri før Raufoss, men vi fikk ikke gehør for det i Biri den gang.

Men i år satte Simensen og redølingene seg igjen sammen med Biri IL, nå var laget tilbake i femte divisjon. – Denne gangen gikk det mye bedre, nå har vi Redalen/Biri i femte divisjon, og Biri/Redalen i sjette, sier han, – og etter min mening samarbeider vi svært godt og har funnet den eneste riktige løsningen. Hver klubb har fortsatt sine respektive lag i aldersbestemte klasser, for Redalen gjelder det fra gutter 10 og opp til jentelaget. – Jenter 15 er forresten et samarbeidsprosjekt med Biri og Snertingdal også, legger han til.

FLAX: – Og de fire flaxloddene går denne gangen til familien min, sier Simensen bestemt.

Og mer fotball
– Som tidligere modøl hadde jeg aldri trodd jeg skulle samarbeide med biringer, smiler han, – men det har gått, og går, veldig bra. Alle parter skal ha honnør for den gode jobben som gjøres, sier kanarifansens lokale representant. – Har alltid vært Lillestrøm for meg, hevder han, – og Blackburn i England. De siste årene har det ikke vært mye edelt metall å glede seg over verken her hjemme eller i England, sukker han og innrømmer at det kan bli vel mye fotball. – Ser jo en del fotball på TV også, kanskje det er mer rett å si mye fotball, spør han lurt. Redalen/Biri ble nummer tre i årets femtedivisjon. – Vårt mål er være blant de tre beste i divisjonen, rykker vi opp til fjerde divisjon er det en fin bonus, smiler han. – Men en dyr bonus også, fordi da vil nok reiseutgiftene øke kraftig. Så følger en lenger samtale om hvor flinke fotballforbundet er til å ødelegge økonomien til breddefotballen med å sette sammen kamper og lag som gir mange lag store vansker med å håndtere reiseutgifter. Se bare på Brummundal, de skal i neste års serie møte sju lag fra Nord Norge. En enorm katastrofe økonomisk for dem, sukker Simensen.

Jobb
For kort siden gikk Simensen og noen arbeidskamerater ut av firmaet de jobbet i, og startet eget selskap. – Der produserer vi byggestrømsutstyr, forklarer han. – Fabrikken ligger på Rudshøgda, vi er i dag ni ansatte på fabrikken vår. Kundene våre er de store entreprnørene.

Han forteller videre at de valgte å starte egen produksjonsbedrift da de svenske eierne ved hans tidligere arbeidsplass ville flagge utenlands. – Vi mener at det er fulgt mulig å produsere her i Innlandet også, sier Simensen, som ved siden av jobb og fotball, også etterutdanner seg som produksjonsleder. Hans nye firma heter Power Connection Nordic. _ De første månedene har gått bra, hevder han, – vi prøver å leve med et fornuftig magamål, ikke bruke mer penger enn vi har.

Flaxlodd
De fire flaxloddene vil Atle Simensen dele med «dem der hjemme», til kona Anne Hege og barna Sarah og Sebastian. – De har alltid vært tålmodige med meg og tiden jeg har brukt på blant annet fotballen, sier han. – De fortjener virkelig en liten oppmerksomhet.