IDRETTSVERTER: Disse skal se etter at alle har det bra i flerbrukshallen i romjula. Fra venstre Emil Kind Gilberg, Dmytro Hermanovych, Synne Brostuen, Emil Brovold Strandengen, Mariia Fedorchuk og Magnus Sand. Ikke tilstede: Marius Westvang.

Passer på i romjula

BIRI: Flerbrukshallen i Biri er åpen i hele romjula. Dette takket være et knippe ungdommer som stiller opp som vakter og skal organisere det hele. Aller helst vil de kalles idrettsverter.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Biri.no møtte ungdommene da de fikk en praktisk gjennomgang av ledere i idrettslaget. – Vi var med på dette i fjor også, de fleste av oss, fortalte de, – en veldig ålreit romjulsjobb, vi får jo litt betalt.

Ungdommene er mellom 16 og 18 år gamle og teller seks stykker som fordeler vaktene mellom seg. To og to om gangen som håndterer elever fra både ungdomsskole og barneskole. – Det er en artig jobb, vi blir gjerne med og spiller litt også. Vi koser oss sammen med alle, kanskje særlig de minste, sier de. – De trenger gjerne litt mer instruksjoner og hjelp enn de større. Alle kan drive med den aktiviteten de selv ønsker, vi er til stede for veiledning og praktisk hjelp, understreker de unge idrettsvertene.

FLAX: Ungdommene bestemte ganske raskt at bofelleskapet for enslige, mindreårige flyktinger skulle få flaxloddene. – Håper de vinner veldig mye penger, sier Emil Brovold Strandengen.

Blant de seks er det også to ukrainske ungdommer, som kommer fra bofellesskapet for enslige, mindreårige flyktninger i Biri. Der bor det nå fem ukrainske flyktninger, to av disse er Dmytro Hermanovych og Mariia Fedorchuk. De kommer henholdsvis fra Lviv og Kyev og er 18 og 17 år gamle. – Vi trives godt i Biri, sier de, – her er det OK å være. Begge skjønner norsk,- men vi får ikke helt tak i å snakke språket enda, sier de. Det kan man vel heller ikke forvente, det er bare åtte måneder siden de kom til landet. – Vi går begge på Raufoss videregående skole, forteller de. Mariia driver også med bueskyting og har blitt med i en klubb på Hamar. Det blir sagt at hun er en veldig god bueskytter. Kanskje en ny aktivitet for Biri IL?

Både Mariia og Dmytro gleder seg til å ta fatt på idrettsvertoppgaven, – håpet er at vi skal lære oss til å snakke norsk bedre, sier de.

– Vi blir lett synlige, sier idrettsvertene, – enten vil vi bære tydelige Biri IL klær, eller vi vil kle på oss refleksvester. Akkurat det ser vi litt an.

– Hallen er åpen hver eneste dag i hele romjula, gjentar de, – også dagene før jul. Unntatt er selve julekvelden, 24. desember, da er hallen stengt, understreker de.

Åpningstider fra og med 22. desember til og med 30.desember

Fra kl. 13.00 – 15.00 er det elever fra barneskolen som bruker hallen.

Fra kl. 15.00 – 17.00 er det elever fra ungdomsskolen som bruker hallen.

Julaften 24. desember stengt.