ILDSJELER: Mona Glosli og Derek Leslie-Dell er ildsjelene bak nystartede Biri Dartklubb.

Dartklubb i Biri

BIRI: Hver fredag samles mellom 10 og 15 entusiaster på Biri Travbane, ikke for å spille på hester, men for å treffe blink. Nyopprettede Biri Dartklubb har allerede rukket å markere seg i distriktet.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Ildsjelene bak klubben, Mona Glosli og Derek Leslie-Dell, forteller om bra interesse og god støtte fra Biri Travbane. – De betalte kostnadene med å sette opp en vegg med blinker som har godkjente spesifikasjoner for både turneringer og for å bli medlem i Norges Dartforbund, sier Leslie-Dell. Selv er han vokst opp med dartspill og puber, engelskmann som han er.

– Mor og far tok meg alltid med på puben der vi bodde rett nord for London, sier han, – dart har jeg fått inn med morsmelken. Han påstår at han ikke er blant de beste dartspillerne, men ganske ok. – Dart er et fint og sosialt spill, og det er alltid interessant å se hvordan folk reagerer på nye sosiale møteplasser og litt uvante kulturer, sier den HMS-utdannede Leslie-Dell. – Jeg prøver alltid, både i jobb og fritid, å lære folk hvordan å te seg i møte med noe nytt.

BIRI DARTKLUBB: Denne gjengen og fler til møtes hver fredag for å spille dart på Biri travbane.

Markert seg i distriktet
Biri Dartklubb er ennå ikke medlem av Norges Dartforbund, men nå er de straks registrert i foretaksregisteret og vil få et organisasjonsnummer. – Da ønsker vi å bli en del av grasrotandelen, sier Mona Glosli, – og kan også begynne å ta medlemsavgift og ikke minst bli medlem av forbundet. Hun forteller videre at de allerede har markert seg i distriktet, – i desember inviterte vi til turnering, da kom det over 30 spillere fra Lillestrøm i sør til Lom i nord. Det var skikkelig inspirerende til å virkelig satse på å få dette til.

Drømmen til paret, som har bosatt seg øverst i Åsroa på Biristrand, er å kunne stille lag så de kan dra rundt på turneringer. – Vi håper etterhvert å få inn medlemsinntekter så vi kan sponse turneringsreiser og avgifter, sier de videre, – ikke minst håper vi at noen vil være sponsorer for klubben. Da dartveggen vår ble bygd, fikk vi bra støtte fra Toten Tre/XL bygg og ikke minst travbanen og Biri Snekkeri. – Så noe er på gang, håper de.

Møtes fredager
– Det viktigste er jo å ha det sosialt og gøy, hevder Leslie-Dell, som også har et håp om at både barn og ungdom vil oppsøke klubben, – hit kommer det folk fra Dokka, Hamar og Lillehammer i tillegg til biringer. Han forteller videre at de har neste turnering mer eller mindre klar, – det blir rimelig sikkert den 21. – 22. april, det gleder vi oss stort til.

Ikke er det dyrt heller, reklamerer han, – et medlemsskap vil koste 300 kroner i året, i tillegg til man betaler 30 kroner hver klubbkveld. For ikke medlemmer vil det koste 50 kroner, avslutter Derek Leslie-Dell, – og vi møtes her på travbanen fredager kl.18.00.

Er du nysgjerrig på Biri Dartklubb, se deres facebooksideeller du kan ringe tlf. 476 61411/918 04930