FORNØYDE: Både Mildrid Ullerud, datteren Ragnhild og Sissel Morken Gullord (SP) er kjempefornøyde med at det blir et messinginstrumenttilbud på Biri i Gjøvik kulturskole regi.

Endelig – kulturskolen til Biri og Snertingdal

BIRI: – Gjøvik kulturråd applauderer initiativet til foreldregruppa, engasjementet og ikke minst samarbeidet som er utviklet i Biri. Vi vet hvor viktig det er med rekruttering til korpsene. Dette skriver Gjøvik kulturråd i sin innstilling angående opprettelsen av et tilbud for messinginstrument i Biri. Samtidig har Utvalget for oppvekst, kultur og idrett nettopp vedtatt at det blir et slikt tilbud på Biri og i Snertingdal.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Noen dager er det skikkelig moro å være politiker, stråler Sissel Morken Gullord. Som representant for Senterpartiet er hun godt fornøyd. – For det første, all ære til foreldregruppen bak dette forslaget, fortsetter hun, – det er de som har stått på her for å få det til. Så har vi i Senterpartiet løftet det fram politisk. – Dagens vedtak om å gi biringene denne muligheten ble forresten enstemmig vedtatt i utvalget. Hun forteller videre om en god og ryddig saksgang, hvor partiene hele veien samarbeidet på beste måte. – En veldig fin erfaring, smiler hun. – Både oppretting av kulturskoletilbud på Biri og i Snertingdal, og innføring av MacBook i ungdomsskolen ble vedtatt i dag, to saker som har vært svært viktige for meg. Endelig kan ungene på bygda få et kvalitetstilbud i instrumentopplæring gjennom kulturskolen.

SAMSPILL: Nå blir det mere tid til samspill for barna i messinginstrumentgruppen. Her fra en øvelse tidligere i vinter.

Fornøyde er også Mildrid Ullerud og datteren Ragnhild. – Dette var virkelig gode nyheter, sier Ullerud og tenker praktisk med en gang, – nå kan vi må mye mer ut av samspillsesjonene våre. Det er veldig bra for ungene at de kan få opplæring en til en med profesjonelle instruktører, i stedet for oss foreldre, de kan på en helt annen måte lære seg å bruke instrumenter. De seks det gjelder, spiller alle kornett, men veien derfra til andre instrumenter er veldig kort, sier hun. – Ikke minst for de nå mye større glede og nytte av å spille sammen med andre, og sliter de med noe teknisk har de nå en lærer som kan veilede dem en til en. Ullerud er en av de foreldrene som virkelig har stått på for å få dette til, – jeg har skrevet leserbrev og mast på kommunen i lang tid, sier hun.

Messinggruppen har også hatt et godt samarbeid med instruktører fra Biristrand Musikkforening. – Nå kan vi heller konsentrere oss om samspill, sier Ullerud, – fordi vi vil svært gjerne fortsette det gode samarbeidet med musikkforeningen. Og samspill har det blitt og samspill vil det bli. – Vi øvde på Strandheim sammen med musikkforeningen, det var veldig kult, sier datteren Ragnhild og gir tommel opp. – Kulere enda blir det 17. mai, fordi da skal vi få være med å spille i 17. mai-toget, sier hun fornøyd.

– Det flotte med dette er tiltaket er at det både er miljøvennlig og bærekraftig, avslutter Sissel Morken Gullord, – vi ser alle at det er smartere å frakte en lærer til Biri enn seks foreldre med barn til Gjøvik. På Biri (og i Snertingdal) Vil det være en lærer tre timer i uken som underviser barna suksessivt. Det hele skal evalueres utpå høsten engang.

Her er Kommunedirektørens forslag til vedtak, og som altså ble vedtatt:
Kommunestyret vedtar å opprette et tilbud for messinginstrument i Biri og Snertingdal for maks 6 elever hvert sted, med en-til-en-undervisning en dag per uke. · Det bevilges kroner 52 000 til undervisning i Biri og Snertingdal.

· Eventuell budsjettjustering i form av rammeøkning av sektor for samfunnsutvikling vurderes i forbindelse med budsjettjusteringssak nr 2 / 2025 for 2025. · Det gjøres en evaluering i løpet av høsten 2025 om forslaget om desentralisert kulturskole oppnår ønskede mål.

Dette for at kommunedirektøren kan komme med en anbefaling til kommunestyret om en eventuell fortsettelse i 2026. Den årlige kostnaden vil bli kroner 124 800.