BRUARBEIDET: Bildet fra arbeidet med å heise fra brua er tatt av Bjørn Magnus Stensby.

E6 stengt stengt også neste uke

BIRI: E6 blir stengt ved Biri travbane deler av døgnet kommende mandag og tirsdag, altså d23. og 24. september. Arbeidet med å reparere Travbana bru på fylkesveg 2538 fortsetter noen dager til, opplyser Innlandet fylkeskommune.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Etter hendelsen vi hadde den 19. september, da en bil kjørte ned en av bommene på E6 og fortsatte inn i anleggsområdet, vil vi sikre arbeiderne med et kjøretøy som sperring når vi starter igjen etter helga. Dette er et ekstra sikkerhetstiltak, for å hindre at anleggsarbeiderne som jobber med brua blir skadet, sier byggeleder Bjørn Magnus Stensby i Innlandet fylkeskommune.

Løfter bjelker
Travbana bru fikk skade på tre av 13 bjelker da den ble påkjørt i desember i fjor. Brudekket har blitt fjernet og de ødelagte bjelkene har blitt løftet ut. Nå skal de nye bjelkene løftes på plass. Entreprenøren skal også bygge forskaling for å støpe nytt brudekke.

Mens arbeidet pågår, kan det ikke gå trafikk på E6. Brua på fylkesvegen må også stenges en av dagene.

Vanskelig å anslå tid
Mandag 23.09. blir E6 stengt mellom klokka 08.30 og 15.00 og fra klokka 17.00 til rundt midnatt. Travbana bru på fylkesveg 2538 blir stengt fra klokka 17.00 til rundt midnatt.

Tirsdag 24.09. blir E6 stengt fra klokka 08.30 til 15.00 og trolig fra klokka 17.00 til ca. 21.00.

– Det er vanskelig å si nøyaktig når vi blir ferdig med arbeidet på kvelden disse dagene. Vi håper vi blir ferdig i god tid før midnatt mandag, og at vi ikke trenger å jobbe utover kvelden tirsdag, men det vet vi ikke på forhånd, sier Stensby.