ORGEL OG FLYGEL: Organist i Ringsaker kirke, Roger Andreassen, tar turen over fjorden lørdag 21. oktober for å glede biringene. Foto: Ringsaker kirke.

Konsert for orgel

BIRI: Det er hentet inn 5.4 millioner kroner til nytt orgel i Biri. 1.4 millioner av disse er samlet inn lokalt. Resten er bevilgninger fra Kirkelig fellesråd, kommune og støtte fra DNB Sparebankstiftelsen. Det er vel og bra, for det nye orgelet vil i utgangspunktet koste rundt fem millioner. Men så var det dette med en sikkerhetsmargin da.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Jostein Skundberg, som er leder av orgelkomiteen, har tidligere uttalt til biri.no at det også ønskes noe mer for «uforutsette utgifter» og at målet er å samle inn 300.000 kroner til utover de 1.4 millioner som var samlet inn lokalt da biri.no skrev om saken i august. Saken kan du lese her.  – P.g.a lav kronekurs og utgifter til lokal tilpassing i kirka trenger vi disse 300.000,-, ikke bare som en buffer, men fordi vi reelt kommer til å trenge disse pengene for å komme i havn, sier Inger Schiager til biri.no. – Det er viktig for oss at vi opprettholder givergleden og innsatsen, slik at folk ikke tenker at nå er vi jo egentlig i mål, for det er vi ikke. Vi trenger hver krone, hevder hun.

Konsert i kirken
I den forbindelse inviterer innsamlingskomiteen til konsert i Biri kirke til inntekt for orgelet. De har hentet inn et knippe musikere til konsert i Biri kirke den 21. oktober. Man har ikke gått lengre enn rett over Mjøsa for å hente organisten i Ringsaker kirke, Roger Andreassen. Han er en kjent kulturpersonlighet på begge sier av «fjorden» og er kjent av mange som en meget habil musiker, både som organist og pianist. Andreassen har også skrevet flere musikkverk, ved siden av å være aktiv kulturskribent og kåsør.

KAMERATER: Terje Kola, Karsten Dalsrud, Henning Børresen og Arild Antonsen er Trompetkameratene.

Med seg denne dagen har han et tungt felt av blåsere, blant annet Trompetkameratene som består av Terje Kola, Karsten Dalsrud, Henning Børresen og Arild Antonsen. De trakterer forskjellige trompeter; vanlig trompet, pikkolotrompet og flygelhorn. I tillegg medvirker Torbjørn Dahl fra Fåberg på Eufonium og Maria Karpinets på obo. Maria er profesjonell musiker fra Ukraina og underviser til daglig på Ringebu kulturskole.

– De har satt sammen et flott og variert program, lover Inger Schiager, – og alle inntekter går til det nye orgelet.

Sted: Biri Kirke
Tid: Lørdag 21. oktober kl. 18.00
Billetter: I døra, kr. 250,-