BADEGRUPPA: Disse skal sørge for at du er i gode hender i svømmehallen ved Biri Ungdomsskole: Bak fra venstre Ragnhild Dunker, Magnar Linnerud og Finn Bratteng. Foran: Tine Flyødegård og Øystein Syvertsen. I tillegg er også Marit Kolloen, Eli Olstad, Arvid Elveseter, Ole Petter Ottosen, Hege H. Sand, Arnfinn Joløkken og Mona Bekkelund med.

Folkebading i Biri fra tirsdag

BIRI: Idrettslaget har mange bein å stå på, også i det våte element. Biri IL har nok en gang tatt på seg ansvaret for at folk skal få bade i bassenget i Biri Ungdomsskole.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Gjøvik kommune har tidligere hatt ansvaret for å holde badevakt og billettør i svømmehallen. På grunn av innsparinger fra kommunens side tok Biri IL over dette i fjor høst. Mot et lite tilskudd fra kommunens side.

Åtte personer, fire damer og fire karer har nå gjennomførte og bestått et to timers livredningskurs. I tillegg stiller 4 personer som billettører, så nå er det 12 personer som skal holde folkebadinga i gang i løpet av høsten og vinteren.

Svømmehallen åpner for alle barn og voksne tirsdag førstkommende (17. oktober). – Vi åpner klokken 17.00, og holder åpent fram til kl. 20.00, sier leder av Biri IL, Magnar Linnerud, – hver og en får en times tid i bassenget.

Rimelige priser
Badegruppen vil at dette skal være et lavterskeltilbud, så for barn vil det koste bare 20 kroner, og 50 kroner for voksne. – Vi legger til rette for at man kan kjøpe klippekort også, lover Linnerud, – så slipper man å ta med penger hver gang. Selvsagt kan man også vippse.

– Det vil alltid være to badevakter tilstede, sier Linnerud, en kvinne og en mann. Alle gjør dette på dugnad for bygda og Biri IL.  – Det som er veldig hyggelig med jobben er å se alle ungene som blir trygge i vannet i løpet av en sesong, mener badevaktene.

– Husk at alle må ha badehette, påpeker Magnar Linnerud til slutt, – både menn og kvinner, gutter og jenter.