ARRANGØRER: Anette Andersgård Helle (til venstre), var sammen med Ingéla Sølvsberg (til høyre) ansvarlig for helgens ponnileir på Biri Travbane. I midten står Julie Øversveen Gjerden fra Gjøvik sammen med ponnien Ram. – Selv om jeg er fra Gjøvik, elsker jeg Biri, innrømmer Julie, – særlig travbanen da.

Ponnileir på Biri Travbane

BIRI: for andre året på rad var det i helgen ponnileir på Biri Travbane. – Men før den etterhvert så berømte pandemien har det vær leir i mange år, forteller Anette Andersgård Helle, som sammen med Ingéla Sølvsberg har hatt ansvaret for leiren.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Selv har Anette kjørt ponniløp i 10 år, før hun sluttet for et par år siden. Nå sitter hun i styret i Innlandet Ponnigruppe, som arrangerte helgens ponnileir, hvor Ingéla er leder. – Vi har ansvaret for all aktivitet som har med barn og unge å gjøre, forteller de to.

VANT: Andrine Nordhagen fra Innlandet Ponnigruppe vant løpet for de mer erfarne med ponnien Allycz. Her er hun sammen med Ingéla Sølvsberg (stående).

Populært på Biri
Årets leir dro til seg 19 ekvipasjer som det heter, altså barn og unge med egne ponnier. Det er et antall arrangørene er veldig fornøyd med. – Faktisk to flere enn i fjor, sier de. – Dette er både rutinerte ekvipasjer og nybegynnere, med barn og unge fra seks til seksten år. De har vært gjennom agility-konkurranser og løp, både rekruttløp for de mer uerfarne og løp for de med lisens til å kjøre løp rundt på landets travbaner. Og med ekvipasjer fra hele Innlandet samt Møre og Trøndelag. – Biri Travbane er et populært sted å være, blir vi fortalt, – og en veldig aktiv ponnigruppe også. De reiser gjerne land og strand rundt på forskjellige aktiviteter, for et par uker siden var det hele 14 ekvipasjer herifra på Klosterskogen.

STELLER HVER DAG: Andrine Nordhagen(15 år) sammen med Anine Ottosen (13 år) fra Biri. Mellom jentene står ponnien Lolholms Thor. – Han er en vallak jeg steller og trener hver dag, sier Anine.

Lek og moro
Under helgens ponnileir var det ponnier i alle størrelser og slag, – men de er alle renraset ponnier, sier Ingéla. Det viktigste er nok det sosiale, deltagerne overnatter på travbanen, men blir godt ivaretatt av arrangørene. – Ungene har hatt det bra, hevder Ingéla, – og for kun 200 kroner har de fått både instruksjon, løp, lek, moro og kost og losji.

ØVELSE GJØR MESTER: Det må alltid øvelse til, gjerne sammen med gode instruktører.

LØP: Alle ekvipasjene under årets ponnileir på Biri Travbane fikk prøve seg på løp, alt fra de erfarne til nybegynnere.