GRILLING: Lørdag inviterte Biri Landhandel til grilling av egne kjøttprodukter.
– Her får man ureist mat
BIRI: Med høytidelig åpning av Gjøviks ordfører på fredag og grilling lørdag, fikk Biris nye butikk akkurat den åpningen de drømte om. At det var massevis av folk og handling begge dagene gjorde det enda bedre.
TORE FEIRINg
feiringtore@gmail.com
Biri Landhandel var full av folk lørdags formiddag, både i og utenfor butikken. Torvild Sveen som er styreformann og bokhandler i sameiet av åtte eiere, la ikke skjul på at han var fornøyd. – Dette har gått over all forventning, mente han, – artig å få slik respons når man setter i gang noe. Mange har gitt uttrykk for at det er på tide det skjer noe i denne delen av sentrum også.
Han gikk rundt og storkoste seg og tok gjerne i mot skryt fra Solfrid Sveen Westby, Sørine Melgård og Morten Sanden. Sanden hadde tatt turen helt fra Lesja, og styntes det var fantastisk at man fikk til en sånn type butikk i Biri. – Enn så lenge har jeg bare smakt på det som er grillet, sa han, – handlingen overlater jeg til kvinnfolka.
Handlet derimot, hadde Wenche og Ivar Bjørnstad gjort. – Nå er vi klare for å lunsje ved grillen, smilte de og garanterte at den nye landhandelen vil bli besøkt ofte. – En bok har jeg også kjøpt, sa Ivar Bjørnstad, uten å gå nærmere inn på hvilken.
Gunn Elin Pettersen sitter i styret i Biri Næringsforening og var glad for at det etableres nye bedrifter i bygda. – Jeg håper virkelig at Biris befolkning bruker denne muligheten til å handle lokalt, sa hun, – det er flott og positivt tiltak i og for bygda.
– Her er det jammen mye godt å få kjøpt, meddelte Svein Arne Veisten, – nå er det ikke kortreist mat lenger, men ureist mat, smilte han og viste fram en full handlepose. – Gjett om jeg kommer tilbake igjen, for meg er det snaue hundre meter fra døra hjemme.
– Dette har vi trua på, det er så veldig bra, utbasunerte Trond Egil Ødegården og Alfred Gullord. Begge var stappende mette etter å spist – en aldeles herlig hjorteburger. Begge hadde vært innom fredagen og handlet. Ødegården skulle lage indrefilet til lørdagskvelden og Gullord har planlagt både lammeskank og syltelabber til uken. – Nå ser vi fram til at det kommer sesongvarer i frukt og grønt etter hvert også, formidlet de som et ønske. Sikkert er det at vi kommer igjen. Ofte.
En av leverandørene er Frederik Semb med sitt Herefordkjøtt. – Jeg synes åpningen har gått aldeles strålende, sa han, – nå blir det spennende å se hvordan det utvikler seg når hverdagene kommer. Ikke minst hvordan innlåsing med Vipps og selvbetjeningen vil fungere. – Jeg har virkelig troen på at det vil bli veldig bra. Videre mente han at med åpningstider mellom 0800 – 20.00 kan de fleste handle når det passer seg, også når butikken ikke er betjent. 12 timers åpningstid er jo veldig bra, da.
Plakater skal lages og informasjon skal formidles. En av de gode hjelperne Biri Landhandel har fått med seg, er Johan Tømte. – Jeg lager litt reklamemateriell for butikken her, sa Tømte, travelt opptatt med å henge opp en informasjonsplakat om hvordan Vipps-systemet virker. En innføring i systemet tok han seg også tid til. Herved kan biri.no berolige alle som synes et sånt innlåsingssystem virker skummelt. Det hele er veldig enkelt, bruk sunn fornuft, les instruksjonen godt så kommer du inn.