ARRANGØRER: Snertingdal Innebandylag arrangerer årets Rosa sløyfe-løp. Foran: Hege Skundberg, Mari Hesla, Lisbeth Engan, Linda Hellerud, Silje Sell og Guro Brennhaugen, alle i arrangementskomiteen. Bak står Martine Skiaker, Mia Ramstad, Line Kristin Hansen og Marina Lien Strande fra bandyklubben.

Rosa sløyfe-løp i Snertingdal

SNERTINGDAL: – Rosa sløyfe-løpet ønsker å skape økt oppmerksomhet rundt brystkreftsaken. Uansett om du går eller løper, er du med og støtter en god sak, sier damene i Snertingdal Innebandyklubb. – Rosa sløyfe-løpet har vært arrangert i åtte år, i elleve byer og har samlet nesten 100 000 deltakere og samlet inn 17 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen, sier engasjerte bandyspillere.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Rett før trening møter vi dem i Snertingdalshallen, de vil gjerne reklamere litt for sitt eget Rosa sløyfe-løp som vil foregå i Snertingdal lørdag 5. oktober. – Så langt har 86 løpere meldt seg på, sier Guro Brennhaugen, en av initiativtakerne til det lokale løpet. – Vi har som mål at det skal være minst 100 løpere med, smiler hun, – og ønsker både snertingdøler, biringer og redølinger velkomne. – Og så flere menn, føyes det til fra gruppen, – de må også være med.

ROSA SLØYFE: Lørdag 5. oktober er det Rosa sløyfe-løp ved og rundt Snertingdal skole. Det hele begynner kl. 12.00. Foto rosaaloyfelopet.no.

Påmelding
Vi blir forklart at alle er velkomne til løp, både barn, menn og kvinner i alle aldre. – Dette er virkelig et lavterskelløp, man kan gå, jogge eller løpe, det er opp til hver enkelt, sier arrangementsgjengen og ser gjerne at man melder seg på minst 10 dager før selve løpet. – Da får vi tid til å ordne startnumre til hver enkelt, unntatt til barna, de har ikke startnummer, blir vi forklart. – Det vil ikke være noe tidtaking, bare kos og mosjon. Og så håper vi at både familier og andre stiller opp og heier fram sine, vi ønsker jo publikum rundt i løypene. For det er satt opp to løyper, en på 3 kilometer og en på 6 kilometer. – Disse går i mest i lett terreng, noen hundre meter med fast asfaltdekke vil det være, sier Brennhaugen, – vi kan garantere at det er trygge og sikre løyper for både små og store. Så kan man bestemme seg ved start eller underveis hvor langt man ønsker å løpe, gå eller jogge, understreker hun.

Bygdefest
Påmeldingen koster 400 kroner. – Så går hver eneste krone til Rosa sløyfe-aksjonen og brystkreftsaken, garanteres det. I tillegg blir det både loddsalg og salg av frukt, suppe, kaffe og saft. – Vi har fått inn 20 flotte og forskjellige premier fra sponsorer rundt i hele distriktet, ja til og med Hunderfossen har bidratt, sier damene fornøyd. Bygdas tre sanitetsforeninger står for servering, Øvre, Midtre og Nedre Snertingdal. Løpet foregår ved og rundt Snertingdal skole, – skolen har velvillig lånt ut storstua til både servering og administrasjon. Der kan startnummer hentes og leveres, og ikke minst vil loddtrekningen også foregå i skolens storstue, blir vi forklart. Når vi så nevner at Redalen Røde Kors sørger for at alle skal føle seg sikre og ivaretatt og Snertingdal Trimsenter sørger for at alle er godt oppvarmet før start, skulle det meste være sagt. – Så ønsker og håper vi at dette skal bli en bygdedag og fest med mange, mange folk, avslutter engasjerte innebandyspillere.

Rosa sløyfe-løpet
Lørdag 5. oktober
Start kl. 12.00
Snertingdal skole
Løype 3 km eller 6 km

Snertingdal Innebandyklubb
– Kan noe kalles lavterskeltilbud, så er det oss, smiler damene i Snertingdal Innebandyklubb, – vi er rundt 20 damer  som møtes en gang i uken, hver søndag, her i Snertingdalshallen for å spille innebandy og ha det moro.

De spiller mot hverandre, laget er ikke medlem av Snertingdal Idrettsforening og spiller ikke mot andre lag heller. – Men mange av oss har unger som er tilknyttet idrettsforeningen, så vi yter vår skjerv vi, smiler damene. Som har en drøm om å spille mot «gutta» i Redalen Innebandyklubb. – Invitasjonen er herved sendt, sies det samtidig som også andre interesserte kvinner og jenter inviteres til å bli med Snertingdalsdamene. – Hos oss trenger man ikke å føle på noe som helst prestasjonspress, loves det. – Vi har noen biringer med allerede, men har plass til flere fra både Biri og Redalen. Og fra hele Snertingdal også, så klart, avslutter engasjerte bandyspillere.