TO ALTERNATIVER: Her ser du alternativene til ny Mjøsbru. Filmen har Nye Veier lagt ut på YouTube.

Mjøsbrufilm fra Nye Veier

Fredag var samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (AP) på besøk ved Mjøsbrua sammen med flere lokale politikere, blant annet i forbindelse med mulige traseer for ny mjøsbru, melder både OA og GD. Og i en video på YouTube viser Nye Veier alternativene for E6 mellom Moelv og Biri.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Alternativ 1 følger dagens E6 fra Moelvkrysset til Fremstadodden, med ny bru ved siden av dagens bru og alternativ 2 krysser Mjøsa med ny bru mellom Brennerivika og Skuhusodden, viser videoen.

Det er blant annet knyttet spenning til potensiell trafikkaos dersom Mjøssykehuset står ferdig bygget før det kommer ny bru over Mjøsa. – Vi er bekymra for når Nye Veier begynner. Det er viktig å se helheten, og få på plass den nye mjøsbrua samtidig som sykehuset, sa Ringsakers varaordfører, Geir Roger Borgedal (Ap), til samferdselsministeren. Dette i følge OA og GD.