FORNØYD EIER: Chiya Daneshpayeh er godt fornøyd med besøket på Hemkosli. Han kjøpte kafeen for litt over en måned siden.

Nye eier av Hemkosli

BIRI: Det ble snaut et års drift på Hemkosli i Biri før ny eier overtok. Navnet blir det samme, menyen vil nok oppleves noe annerledes. Take away blir det også.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Chiya Daneshpayeh er fra Kurdistan i Iran og har nå bodd fire år i Biri. Med barn både på videregående og ungdomsskole føler han og familine seg godt integrert i bygda. – Barna stortrives her i Biri, sier han, – hele familien synes det er godt og trygt her.

Daneshpayeh var ansatt hos Hemkosli helt fra starten. – Men så skjedde det noe med kroppen min og jeg fikk en lengre sykmelding, sier han til biri.no. – Da Gunn (Landgraff) ville selge, passet det for meg å kjøpe selskapet og kafeen, forklarer han videre. – Dette skjedde i midten av mai, så nå er vi i gang med innkjøring av konseptet vårt.

Tekst fortsetter under annonsen

Så langt er noen nye møbler kjøpt inn, og ikke minst, menyen er under forandring. – Det blir en del afghanske og iranske matretter, min daglige leder, Ozra Khowaja er fra Afghanistan og hun kan trylle fram de mest fantastiske retter, skryter Daneshpayeh. – Så er det mange som skryter av pizzaen vår, legger han til.

Skjenkebevilgning
Han er også godt fornøyd med besøket den første driftsmåneden, – jeg synes biringene er flinke med å skryte av oss, sier han fornøyd, – biringer er veldig hyggelige folk som setter pris på å ha det rent og pent rundt seg. Det er også Hemkoslis nye eier opptatt av, – man skal ha det ryddig rundt seg. Skjenkebevilgning skal det også søkes om etter hvert, – men først må vi på kurs, sukker Daneshpayeh, – tanken er da at vi kan holde lengre åpent fredager og lørdager i første rekke, kanskje ha litt live-musikk og andre aktiviteter også. Så langt er åpningstiden fra kl. 10.00 til kl. 21.00.

Kafeen skal fortsatt hete Hemkosli, og samarbeidet med Baker Kristiansen i Moelv fortsetter også. – Med smått og stort er vi pr. i dag fem ansatte, dette inkluderer også min kone og datter, avslutter Chiya Daneshpayeh.