DUGNADSGJENGEN: Disse karene fra Lionsklubben i Biri har brukt to-tredager på å oppgradere Steigrunden, fra venstre Bjørn Ødegårdstuen, Kjell Ødegårdstuen, Olav Sønsteby, Gunnar Hårstad, Aage Strandbakke og Rolf Bergum.

Dugnad på turstiene

BIRI: Hele fem turstier i Biri har Biri IL ansvaret for. I disse dager foregår det dugnmadsarbeid på de fleste av dem. Til det har idrettslaget fått midler, i tillegg at turstiene nå er inne på DNT (Den Norske Turistforening) sin oversikt over turstier i landet.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Du har kanskje lurt på hva materialene som ligger utenfor klubbhuset skal brukes til? Svaret er enkelt, turstiene. – Idrettslaget har fått 40.000 kroner til å kjøpe materialer, forteller Olav Sønsteby, dugnadssjef for Steigrunden, en tursti på vel 8,8 kilometer. Sønsteby er medlem av Biri Lionsklubb, som har ansvaret for akkurat denne turstien. – Ansvaret på hver enkelt tursti er fordelt på forskjellige lag og foreninger i bygda, forklarer han.

De forskjellige turstiene finner du her

ARBEIDSLAGET: Det går unna i kastene når arbeidslaget har blitt varme i trøya. Ingen sinker her, det jobbes (noenlunde) synkront.

Dugnadsgjengen fra Lionsklubben er i dag ferdig med med sin jobb hva Steigrunden angår, de har lagt på en lang klopp (gangbru) over et bekkefar øverst mot Finstadveien samt en mindre klopp lenger ned. – Så har vi revet en gapahuk også, som begynte å bli litt for falleferdig, forteller dugnadsgjengen, – samt ryddet på stien.

– Jo mer folk bruker stien, jo mindre gras og vekster blir det å rydde, blir vi fortalt, – så det er klar oppfordring fra oss som har ryddeansvar for stiene.

Den lengste kloppen er på vel 20 meter, – vi har brukt vel tre dager på å rydde stien og få på plass kloppene, sier en godt fornøyd Sønsteby. Samtidig ber han brukerne pent om å la være å kjøre ATV i stiene, – det ødelegger gjerne mer enn man tror. Det samme med hesteridning, – det blir fort mye hestemøkk, avslutter Olav Sønsteby, – og gi gjerne Biri IL beskjed hvis man oppdager noe man mener burde rettes eller fikses.

Og så var kloppen ferdig!