PIZZA: Godt og vel 20 ansatte hos Malermestrene møtte opp for å feire Terje Lønstad og hans 50 år som maler.

Femti år som maler

BIRI: Godt og vel 20 ansatte hos Malermestrene møttes til pizza og kaffe på travbanen i går. De skulle feire en god arbeidskollega og hans 50 år i malerbransjen. – Et imponerende antall år som maler, mener daglig leder Tore Hoffsbakken.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Det var Terje Lønstad som ble feiret. – Jeg begynte som maler hos Dahl & Andreassen på Gjøvik 21. juni 1974, forteller han til biri.no, – sammen med Arnfinn Sletten, som nå er pensjonert. Men pensjonistlivet er ikke Lønstad klar for enda, – jeg vil henge med to-tre år til, sier 67-åringen.

FORNØYD: Man kan trygt si at Terje Lønstad var en godt fornøyd jubilant.

Etterhvert ble Dahl & Andreassen kjøpt opp av Magne Bratfoss, – det var i 1990, minnes Lønstad, – de la inn årene allerede i 1993, grunnet det ble Malermestrene etablert, fortsetter han. – Jeg har på en måte aldri skiftet jobb eller firma, bare blitt med videre i nye konstellasjoner. På en måte kan man vel si at jeg har vært 50 år i samme firma, smiler han.

Lønstad synes at yrket har forandret seg ganske mye disse årene, noe til det bedre og noe til det litt verre. – Særlig HMS- delen kan virke noe overdrevet, mener han, – før kunne vi henge 10-11 meter over bakken i en stige, nå har vi knapt lov til å klatre en meter opp. Men vi er jo mye tryggere og mindre utsatt for ulykker da, innrømmer han. Lønstad føler seg også heldig som ikke har noen form for løsemiddelskader, – det eneste er at muskulaturen ofte er øm og vond på morningen, men blir gjerne bedre utover dagen.

Han skryter uhemmet av arbeidsplassen sin. – Vi er en veldig fin gjeng hos Malermestrene, sier han, – mange unge folk også, det gjør at vi eldre føler oss yngre, smiler han. – Dette er også en av grunnene til at jeg vil fortsette i jobben, jeg trives veldig godt med både arbeid og kollegaer. En måte å holde seg ung på, konkluderer Lønstad. – Nå har vi også fått en jente med som maler, hun må vi ta godt vare på.

Terje Lønstad bor på Honnefeltet, og for de som ikke kjenner ham, så har han kone, to barn og fem barnebarn, hytte på Snertingdalsåsen og en cobberdog, – en puddellignende hund, forklarer han. Mye av fritiden brukes på hytta. – Og på fotball da, sier han, – med fem barnebarn mellom 7 – 13 år hvor alle spiller fotball, blir det mange kamper å følge med på. Så sykler han en del også, – bikkja synes det er stas med en sykkeltur, avslutter Terje Lønstad, godt fornøyd med dagen hvor han fikk fine ord, flotte blomster og en gavesjekk på 5 000 kroner fra arbeidsgiver Malermestrene.