KOMITEMØTE: Orgelkomiteen, her representert ved leder Jostein Skundberg, kirkeverge Line Langseth Bakken, Inger Schiager, organist i Biri kirke, Kjell Ødegårdstuen og organist Halgeir Schiager, som bistår med teknisk kunnskap.

Orgelaksjonen fortsetter

BIRI: – Noen har spurt oss om det fortsatt er orgelaksjon. Ja, det er det, og vi trenger hver krone vi kan få, sier Inger Schiager i orgelkomiteen.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Komiteen er nå inne i siste innspurt for å få nå målet om å samle inn 1,7 mill. – Vi er nå oppe i ca. 1.5 mill. Fortsatt skal vi samle inn 200.000,-, alt dette skal være må være i boks innen 250 års jubileet for Biri kirke i 2027, sier Jostein Skundberg, som er leder av orgelkomiteen.

Det nærmer seg byggestart for det nye orgelet. Tross noen forsinkelser regnes det med at dette starter januar i 2025. – Da vil det nye orgelet være ferdig i april 2026, håper Skundberg. Det skal bygges i Danmark, utenfor København.- I april hadde vi besøk fra orgelbygger Frobenius som var i kirka for å ta eksakte mål av orgelgalleriet.

På denne turen tok de med seg en del av de gamle trepipene tilhørende August Nielsen-orgelet fra 1880- – Disse pipene er remdeles er i god stand og er nå på orgelbyggeriet der de vil bli undersøkt nøye med tanke på mulig gjenbruk, kan Inger Schiager fortelle.

Orgelkomiteen har satt i gang et lotteri med kunst og kunsthåndverksgevinster. – Vi har bl.a. fått et tresnitt av Einar Sigstad, et strikkeplagg fra Heidrun Formo, et halmprodukt fra Biri Tapet, kniv fra Tore Brovold, Biri-genser fra Anette Hauger og dreide treprodukter fra Geir Myklestad, sier Schiager videre, – under Biridagen solgte vi lodd for hele 5000 kroner.

Komiteen har et stort håp om at dette lotteriet vil gi orgelaksjonen et godt løft videre mot målet.

De uttrykker også stor takknemlighet for minnegaven de fikk i forbindelse med Knut Sønstegaards begravelse. Da kom det inn hele 47.000,- til nytt orgel i Biri kirke.

– Akkurat skal vi ha møte for å gå gjennom de siste detaljene, avslutter Jostein Skundberg, – hvilken stemmer orgelet skal ha blant annet, derfor har vi med oss Halgeir Schiager her i dag, få kan mer om dette enn han. Utover det er de de små, men særs viktige detaljene som vi må få på plass.

Så bidrar vi i biri.no med denne opplysningen:

Gaver til nytt orgel kan vippses til 73415 eller settes inn på konto 2010 23 01839.

Merk gaven «Nytt orgel»