Godt nytt om treskurden i Biri kirke

BIRI: Mange har i flere år vært bekymret for tilstanden til alle de flotte utskjæringene og skulpturene i Biri kirke. Nå har kirkeverge Line Bakkum gode nyheter for restaurering av treskurden i Biri kirke.

Det er gjort vurdering av fagfolk på at her må det tiltak til for å bevare denne flotte kunsten, og i fjor sommer fikk man en ny vurdering av konservator som ga en god beskrivelse på tilstand og nødvendige tiltak.

Teksten fortsetter under annonsen.

Dette er arbeid for svært kompetente fagfolk. Dette koster. Høsten 2023 sendte menighetsrådet søknad til Riksantikvaren om midler til arbeidet. – Da var det nyttig å ha konservators rapport i ryggen, skrives det i Menighetsbudet, – og i februar 2024 fikk vi den hyggelige beskjeden om at Riksantikvaren gir tilskudd til jobben. De har avsatt 400.000 i 2024 og 650.000 i 2025. Dette er i tråd med søknaden, oppsummeres det.

Nå er søknad sendt biskop om godkjenning til å sette i gang, så snart den er på plass er det klart for å lyse ut jobben og starte arbeidet.

Planen er at dette kan skje uten at kirka stenges, men at man må forvente at det blir stående utstyr der under noen gudstjenester og seremonier.

– Dermed vil både nytt orgel og oppfrisket treskurd være på plass til 250 års jubileet i 2027, avslutter kirkevergen.