ÅRETS REDØLING: Snertingdal Musikkforening ble Årets Redøling, her ved noen av dem. Leder Mina Udahl til venstre ved trommen.

Vellykket bygdedag

REDALEN: For 12 år siden startet  Mjøsbygda Redalen grendelag med en egen bygdedag for bygda. Den gangen som et forsøk på å redde skolen. – Nå har det toget godt, sukker Jorun A. Lilleeng, – men vi fortsetter likegodt med bygdedagen vi.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

ILDSJEL: Jorun A. Lilleeng og Mjøsbygda Redalen grendeforening er ildsjelene bak 12 år med bygdedager.

Det kan grendelaget trygt gjøre, det var mange redølinger som møtte opp også i år. – Kanskje litt mindre unger enn før, fortsetter Lilleeng, – likevel er det godt å se at så mange støtter opp om dagen. Redalen sanitetsforening stiller alltid opp med gratis kaker og kaffe, Berget spiller og opptrer, Juba har aktiviteter for barna og Snertingdal Musikkforening stiller også opp som alltid, ramser hun opp.

ÅRETS TALER: AP-politiker Ola Gram Dæhlen fikk æren av å være årets taler.

Årets redøling

Sistnevnte fikk også prisen «Årets Redøling», noe musikkforeningens medlemmer satte veldig stor pris på. Randi-Irene Midthaugen delte ut prisen med disse ordene: Årets redøling stiller alltid opp for oss i Redalen. Om det er bygdedag, musikk-kveld, 17. mai eller andre tilstelninger. Det er aldri nei i deres munn om vi ber om noe. De er favorittkorpset vårt. De greide til og med på oppfordring på musikalsk aften å spille Hilsen til Stokkroa på en glimrende måte. Korpset bidro også på en fremragende måte etter vårt stunt på Skibladner minutt for minutt.  Vi regner dere som litt våre og synes dere er flotte ambassadører for Snertingdal og Redalen. Årets redøling Snertingdal Musikkforening!

Vi gratulerer.

KOM MED INNSPILL: Kim Aske er leder av Redalen IL og oppfordrer bygdefolket til å komme med ideer og innspill om hvordan skolen skal brukes.

Støtter initiativ

Årets taler på bygdedagen var Ola Gram Dæhlen, AP-politiker i Gjøvik kommunestyre. Han oppfordret bygda til å kaste seg inn i grendeutviklingsprosjektet kommunen er i gang med og ikke minst søke bygdeutviklingsmidler. – Vi lokalpolitikere har plikt til å støtte gode initiativ, sa han, – akkurat som redølingene selv er utrolig flinke til å støtte opp om dugnader. Han mente videre at det var spennende tider for Redalen, både med hensyn til boligutvikling og en ny riksvei 4 som snart vil bli en realitet.

VETERAN: Med sine 97 år kan man trygt kalle Jenny Strandbakke en veteran. – Jeg har vært på alle bygdedagene, kunne hun melde.

Oppfordrer bygdefolket
Det ble en del taler etterhvert, både fra idrettslaget, fra Juba og fra Mjøsbygda Redalen grendelag hvor Anne Jevnesveen Nordby takket Ola Gram Dæhlen for hans innsats for å få på plass en kunstgressbane. Leder Kim Aske i Redalen IL kunne fortelle at de antageligvis får til en avtale med Gjøvik kommune hvor idretstlaget får ansvaret for å drifte Redalen skole. Med noe hjelp og støtte fra kommunen. Dette vil bli en prøveperiode på tre år, – her trenger vi mange gode innspill, oppfordret Aske. Alt dette mens folk koste seg i et ganske fint vær, drakk kaffe og spiste kaker og applauderte villig.

DUGNADSÅND: Anne Tone Rognstad var svært fornøyd med å vinne grønnsakskurven, og også svært fornøyd med redølingene. – I denne bygda lever virkelig dugnadsånden, mente hun.