FAST AND FEARLESS: Hele hundefamilien Schølseth/Larsen, fra venstre Karina Schølseth,  Maiken og Marius Larsen. Foran fra venstre sitter Otto, Kaisa og Ai. Sammen er de kennelen Fast and Fearless.

Stranding til Europa Open

BIRISTRAND: Ikke før er EM i friidrett unnagjort, så skal nok en norsk deltager til et EM. Kaisa fra Biristrand skal til Southam i England og forsvare de norske fargene sammen med det norske landslaget i Agility.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Eller, det kalles Europa Open, korrigerer Karina Schølseth, hun er matmor og trener til Kaisa, som er en godt trent Mittelspitz, en tysk hunderase. Mesterskapet foregår i Southam, en liten by rett sør for Birmingham i England.

Hinderløp
– Der konkurreres det i fem forskjellige klasser, forklarer Schølseth, – og Kaisa stiller i det som heter mediumklassen i Agility, som kan forklares med hinderløp for hunder. Så er det også forskjellige grener innenfor det igjen.

Europa Open skjer 1. – 4. august, det hele blir en tur for familien hvor både datter Maiken (snart 13) og mann Marius Larsen blir med. – Vi har campingvogn som vi bruker å reise rundt med, blir billigere bokostnader da, sier Schølseth, – i den er det plass til hele familien. Da går turen med bil til Calais i Frankrike og ferje over til England. For det viste seg at å ta med hund på fly til England ikke lar seg gjøre. Hele turen må de selv betale. – Ikke er det noe premiepenger heller, kunn diplom og ære, legger ektemann Marius Larsen til. Han titulerer seg selv som hjelpemann og kennelslusk. – Men stas er det likevel, og går det bra, er det bra for både avl og kennelen vår.

PÅ JOBB: Her er Kaisa på jobb under NM helgen sist uke.

Fast and Fearless
Ekteparet har satt opp en hall nedenfor boligen på biristrand, en hall som måler hele 10×24 meter, fylt med treningsapparater og gresslignende matter. Herfra drives kennelen Fast and Fearless. Det går mye i hundetrening og de har så vidt kommet i gang med avl. – Da er det fint å ha gode resultater fra forskjellige mesterskap, sier Schølseth, som selv er godkjent NKK (Norsk Kennel Klubb) instruktør. Hun holder kurs rundt på forskjellige hundeklubber, og har også noen private kunder hjemme på kennelen. – Vi kan også leie ut hallen til andre hunderelaterte arrangementer, sier Larsen, som bruker mye fritiden på hundene og kenneldriften. Også datter Maiken er sterkt involvert. – Hun har så vidt begynt å konkurrere, og kom til finalen i Åsgårdstrandmesterskapet nå i helgen, sier en stolt far.

Tre hunder
Tilbake til Kaisa. Denne tre og et halvt år gamle Mittelspitzhunden begynte å konkurrere da hun var 18 måneder gammel. – Hun er både Agilitychampion og Agilityhoppchampion, sier matmor stolt. Det er også tydelig at Kaisa er sjefen i kennelen, hun håndterer både mennesker og de to andre hundene på ytterst bestemt vis. De to andre (hundene) det er Otto, som er utstillingschampion og far til et valpekull på fire. Han er noe større enn Kaisa, hun igjen er større enn Ai, som Maiken tar seg spesielt godt av. Alle tre blir drillet og trent til både utstillinger og konkurranser.

Vi ønsker Kaisa lykke til i England og håper at heder og ære bringes tilbake til Biristrand.