NY BEDRIFT: Ove Granseth, Hans Opsahl og Christian Sletten Hageberget har allerede hatt flere biler på bukken i den nye verkstedhallen. Kompisene er nå den nye bedriften Biri Maskin og Service AS.

Maskingutta fikser det meste

BIRISTRAND: Etter å ha vært bonde og maskinentreprenør i mange år, ønsker Hans Opsahl å jobbe litt mindre i tiden framover. Flere ben å stå på og flere folk rundt seg mener han er veien å gå.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Et par kompiser og jeg har i mange år snakket om at vi burde gjøre noe sammen, sier Opsahl. Derfor opprettet han firmaet Biri Maskin og Service AS og ansatte likegodt kompisene,

Christian Sletten Hageberget og Ove Granseth. De sa opp jobbene som henholdsvis skogsmaskinkjører og bil- og maskinmekaniker. – Christian er et unikum på å reparere alt som durer, roser Opsahl, – og Ove er en racer på alt som har med konstruksjon og sveising å gjøre. Begge to er i tillegg særdeles kompetente til å kjøre både traktorer, gravemaskiner og større maskiner, noe som passer utmerket, jeg har en del snøbrøyting rundt i distriktet.

Bedriften ønsker å spesialisere seg særlig mot VA-anlegg og samarbeider også tett med Biri Rørservice. – Det vil skje veldig mye på det feltet både i Biri og Biristrand i tiden fremover, hevder Opsahl. Samtidig mener han at det er rom for et bygdeverksted som på profesjonell måte kan reparere traktorer og andre landbruksmaskiner. – Samtidig som vi ligger lavere i pris enn de store verkstedene, reklamerer han.

Det er også satt opp et eget verksted for bilreparasjoner, noe både Opsahl og kompisene mener det er stort behov for i bygda. – Vi kan reparere alt fra mopeder til store gravemaskiner, hevder Hageberget. – Sammen er vi uslåelige, smiler Granseth, – det er mye praktisk kompetanse samlet i en liten bedrift, mener han videre.

Det er bare noe få måneder siden bedriften ble etablert, karene mener at det nå begynner å røre på seg, vinteren har for det meste dreid seg om snørydding rundt i distriktet.

– Om litt får vi også en servicebil, det er alltid en fordel å kunne være på stedet en gravemaskin eller traktor har fått problemer, sier Opsahl, som har investert en halv million kroner på verksted og annet nødvendig utstyr. – Det er mye vi har satt opp selv, smiler han avslutningsvis, – som sagt er vi tre kompetente personer som kan gjøre det aller meste. For oss er ingen jobb for liten, ingen jobb for stor.

Du kan lese mer om den nye bedriften her