Arne Hagen, Roy Øverby og Rolf Brevik, som inntok de tre øverste plassene i klubbmesterskapet.

Biri: Det aller første klubbmesterskapet i Bowls ble arrangert i Biri Flerbrukshall torsdag 25. april.

Hele turneringen var lagt opp som en cup, med utslagskamper. Vanligvis dukker de aller fleste av de 32 utøverne som spiller bowls opp på torsdager opp hver uke, men sjølsagt hender det at noen må melde forfall.

I dagens turnering var to av de faste fraværende, men da ble to av de tre nyeste i gjengen kastet inn i 16-delsfinalene. Nils Håkon Olstad har vært med noen torsdager nå, mens Jan Haug – som var debutant i dag – ble kastet inn i det hele kun med noen prøvekast i oppvarmingen og treninga før klokka 11.00.

Flere av de som vi må innrømme at var ansett som favoritter til å gå videre fra de første utslagskampene fikk problemer og gikk på en smell. Med andre ord; cup er cup, også innen sporten Bowls!

Etter en times spill var 8-delsfinalene klare og kaffepausen var svært velkommen. Det var sjølsagt ikke alle som var like fornøyde med egen innsats, men den ene av de fem banene var hele tilgjengelig for treningsspilling og andre igjen benyttet anledningen til å følge kampene fra tribunen eller rett i nærheten av de fire banene.

Det ble spilt med fire kuler til hver spiller, i tre omganger, noe som maksimalt altså i teorien kunne gi 12 poeng. Men, de aller fleste kampene ble svært jevne – og flere måtte avgjøres ved hjelp av én og én kule i noe som kan sammelignes med straffekonk i fotball eller tie-break i tennis.

Kvartfinalene ga følgende oppgjør: Arne Hagen mot Aage Tømte, Anne Marie Ødegården mot Roy Øverby, Per Harald Ramsrud mot Rolf Brevik og til slutt Vera Bente Hovdsveen mot Ola Krageberg. Alle kampene her ble også jevne, men til slutt var det Arne som kvalifiserte seg til semifinale mot Roy, mens Vera Bente skulle møte Rolf B. til dyst.

Arne Hagen og Vera Bente Hovdsveen møttes i bronsefinalen.

 

Rolf spilte seg fram til finalen og møtte Roy til en svært jevn finale. Det stod 1–1 etter de første lengdene av kampen, men bronsefinalen mellom Arne og Vera Bente var tilsvarende spennende. Også her var det 1–1 før siste lengde, men Arne knep bronsen mot slutten. I finalen ble det Roy som vippet kampen i sin favør og henviste Rolf B. til sølvet.

Steinar Hagen i gang med å måle hvilken kule som får poenget.

Alle de fire siste igjen i turneringen hadde mange gode kuler og viste svært godt spill, men til slutt var det altså Roy Øverby som trakk det lengste strået og står igjen som tidenes aller første klubbmester i Bowls her i Biri. Vi gratulerer!