SOLGT: Biristrand skole er nå solgt til biringen Anders Marstein, som blant annet eier Marstein Bil. – Bilene skal bare stå der midlertidig og vil snart bli fjernet, understreker Marstein.

Biristrand skole er solgt

BIRISTRAND: Mange strandinger er nysgjerrig på hvem som kjøpte Biristrand skole. En del har også visst det en stund. Nå er det offisielt og skolen er overdratt fra Gjøvik kommune til kjøper.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Kjøper er Anders Marstein fra Biri, som blant annet eier Marstein Bil og bygget Biriveien 54 i Biri sentrum hvor fotterapeut og treningssenteret Next holder til. – Det var tidlig i forrige uke alle papirer var underskrevet og i orden og overdratt til meg, sier Marstein til biri.no.

– Dette er en flott eiendom med god beliggenhet til en fornuftig pris, svarer han på spørsmål om grunnen til kjøpet.

INGEN STORE PLANER: Anders Marstein har foreløpig ingen store planer med Biristrand skole, men leiligheter planlegges på sikt.

Salgsprisen vil ikke Marstein komme inn på, men Gjøvik kommune nedjusterte prisen etterhvert til rundt 1.9 millioner kroner, så det er grunn til å anta at han ikke har betalt mer en det. – Eiendommen er på 7 mål med en godt vedlikeholdt bygningsmasse, opplyser Marstein videre, – jeg ser på det som en god og langsiktig investering, og har ingen store planer med eiendommen enda. Først og fremst skal fasaden pusses opp med maling og lignende, sier han og legger til at det på sikt planlegges å bygge leiligheter i det gamle skolebygget.  – Så er jo skitrekket skilt ut fra eiendommen, men vi ser på muligheter for at toalettene kan brukes av skitrekket på vinterhalvåret, avslutter Anders Marstein.