ERFAREN: Tore Qvenild er en erfaren fisker og faglig ressursperson. Han vil på fiskeseminaret dra de historiske linjene om mjøsfisket.

Mjøsas gull – storørreten

BIRI: At storørreten er Mjøsas gull er ikke Aina Brusveen i tvil om. – Den kan bli svær og mange drømmer om å fange den, sier hun. Derfor inviterer hun til fiskeseminar hvor fiske i Mjøsa er hovedtema.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Aina Brusveen er fagkonsulent i NJJF Oppland (Norges jeger- og Fiskerforbund) og mener det er på tide med et seminar om fisket i Mjøsa. – Det finnes mange seminarer og foredrag om både små- og storviltjakt, mener hun, – nå synes jeg det er på tide å snakke om fiske i Mjøsa generelt, og selve dronningen, storørreten spesielt. Sesongen starter også ganske straks, fra 1. mai er det lov å fiske fra båt med stang, trolling, i Mjøsa. Hun håper og tror at det meste av isen har forsvunnet innen den tid.

De spesielle, de store
Hun hevder seminaret vil være en inspirasjonskilde for alle som er interessert i mjøsfiske, – det er mange, hevder hun, – Hvordan var fisket i Mjøsa i «gamle dager»? Var storørretene flere og større? Eller er det ikke slik at alt var bedre før?

Vi får et blikk inn i jakten på de ulike, de spesielle og de store. Hvordan er følelsen av å få en av dronningene, mjøsørreten, på flue…..i Belly Boat? Reklamerer en engasjert fagkonsulent. Som selv er ivrig fisker, da helst med flue. – Elver og stille småvann er min favoritt, forklarer Brusveen, – men i år ser jeg fram til også å prøve meg på Mjøsa.

FAGKONSULENT: Aina Brusveen er fagkonsulent i NJJF Oppland

Tett program
I skrivende stund er det vel 20 personer som har meldt seg på seminaret, som forgår kommende onsdagskveld på vertshuset v/E6 på Biri.  – Håpet er at det kommer 30 fiskeinteresserte som melder seg på, avslutter Aina Brusveen, – som sagt så nærmer det seg sesongåpning med dreggefiske på Mjøsa, hva er vel bedre enn å lade opp med fiskeprat sammen med likesinnede. Seminaret vil vare en tre timers tid, med foredragsholdere som Tore Qvenild, mangeårig fiskeforvalter hos Fylkesmannen i Hedmark, nå Innlandet. Han vil blant annet fortelle om det historiske mjøsfisket.

Erik Walmann er daglig leder i Pikewallis friluftsliv og foredrar om landfiske og spinnfiske etter storørreten.

Tobias Holter er fluefisker og tar for seg temaet mjøsørret, fluestang og Belly Boat. Han er også programleder i podcasten Fiske og Preik.

Arild Falkfjell er mannen bak facebooksiden Team Falken og deler sine erfaringer etter åtte år med trollingfiske på Mjøsa.

Det hele avsluttes med panelsamtale om Mjøsa som lekegrind og sportsfisket gleder og utfordringer. Det hele bindes sammen av Morten Aas, som er koordinator for Natur og Friluftsliv Innlandet.

Du kan melde deg på her 

Fiskeseminar
Verthuset v/E6 Biri
Onsdag 24. april kl. 18.00-21.00
Medl: kr 200/Ikke medl.: kr 300,-
Påmeldingsfrist: 23.april