Åsta kan trygt vise seg på golfbanen i dette antrekket.

Fullt hus – igjen

Den gamle kommunestyresalen  på Biri herredshus ble også i år «sprengt» av våryre damer, som ville se hva sommerens moter bringer. Arrangøren Redalen sanitetsforening har tydeligvis funnet en resept som de har lykkes med.

Av EINAR LYNGAR

Årets moter er kanskje ikke så forskjellig fra i fjor. Kanskje ikke like mye farger som i fjor, men duse lyse klær, og gjerne med striper er in denne sommeren. Vide bukser er også noe du kan kle deg med god samvittighet med i sommer, sa en dyktig konferansier Anne Sveen, som mente dette kunne gi en fin rumpe. Tweedjakker og Ola-jakker er også klær du trygt kan gå med i sommer med hevet hode.

De mange mannekengene svingte seg i takt med musikken ned den fullsatte salen, og kastet yttertøyet på veg tilbake, slik at de fikk vist frem flest mulige plagg. Klappsalvene runget og det var mange blide smilende nikk å se når klærne ble vist frem.

Eva Trettsveen og datteren Laila syntes det ble vist mange fine drakter og topper.

Det var Svarstad Tekstil i Moelv samt Mange ting fra Gjøvik som hadde tatt med et stort utvalg klær, sko, vesker og solbriller, som så ut til å falle i smak hose de mange som hadde kommet med forventning i blikket. Eva Trettsveen og datteren Laila hadde fått inspirasjon og ville nok ta en tur på en av butikkene for å handle denne uka, for å få noen gode prosenter sa de.

– Egentlig er vel skapet fullt, men det er trivelig med noe nytt, mener Eva. Det samme sa Mona Grøtberg og Jane Merete Nilsen. De hadde også sett seg ut flere produkter fra Oriflame, som hadde det som skulle sette prikken over i`en når man tar i bruk et nytt antrekk. De hadde bordet fullt av leppestift, fuktighetskremer, mascara, såper og solprodukter.

Mona Grøtberg og Jane Merete Nilsen syntes det vare mange spennende vesker og mye fin kosmetikk.

Grethe Kongssund Sveen fra Svarstad i Moelv synes det er trivelig å få vist produktene på Biri, der mange av kundene kommer fra. Modellene på showet var stort sett voksne damer, men Grethe forsikrer at mye av klærne de selger også er for den yngre garde.

Nevnes må også at sanitetsdamene i Redalen stilte opp med noen gedigne kakefat, alt selvsagt hjemmebakt og førsteklasses vare (journ anm).  Mannekengene var stort sett lokale og  de som danset ned parketten på herredshuset fra Svarstad  var Lillian Johannesen, Unni Larsen, Solveig Brenden, Åse Rindstad,  Hege Kletthagen og Solfrid Engen mens Mange Ting stilte med Eva Lill Nilsen, Hege Furuseth Åsta Brekka Tjønnfjord, Gry Anita Larsen og Trine Bolseth.

Solveig i en fargerik sommerkjole.

Solfrid i fargerikt sommerantrekk.

Denne gjengen stilte opp med hjemmelagde kaker og hundre liter kaffe. May Britt Kind, Oddbjørg. Berget, Torhild Haugane og Gerd Aanerud.

Lillian i et stilig antrekk fra Svarstad.

Defilering av alle mannekengene.