FILM: Her synger barne i Biri barnehage for ansatte og publikum i Extra- butikken.

Feiret sine 90 år

BIRI: Det var en formidabel feiring på Extra-butikken i Biri i formiddag. Storfint besøk av både Biri barnehage og administrerende direktør i Coop Innlandet var det også. Og mange folk ellers.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Direktøren, Dag Roger Rinde, ønsket alle velkomne, – til 90 års jubileum og en mengde supre jubileumstilbud i butikken, som han sa. Med glimt i øyet fortalte han om ombyggingen som var gjort i butikken, – og at det ikke bare var for å gjøre det penere, men også for at folk skulle handle mer. Videre takket direktøren alle ansatte for en kjempestor jobb, – her er det mange dyktige folk som gjør en stor innsats hver dag, mente han, – og så absolutt delaktig i de gode resultatene.

FOLK: mange møtte opp på 90-års feiringen til Extra-butikken i Biri.

Stor takk fikk Torvild Sveen også for å ha skrevet om kooperativens historie i Biri, fra den gangen det var Samvirkelaget til i dag hvor det er en Extra- butikk. Historien er trykket opp i et hefte som ble delt ut , og som får ved henvendelse i butikken. (Du kan lese historien her) Vi fikk også en kort, kort gjennomgang fra historien, fra den spede start til fire filialer og videre til nevnte Extra-butikk. – Det er ingen umiddelbar suksesshistorie, la Rinde til, – opp gjennom årene har det vært mange utfordringer med bratte bakker, men også mange, mange gode år.

ANSATTE: De ansatte fikk kongekroner fra barna i Biri Barnehage.

Han håpet at den kooperative ånden fra 1934 fortsatt var levende i bygda, – nå har den levd i tre generasjoner, sa han, – la oss håpe at den vil leve i minst tre generasjoner til. Magnar Linnerud, som i dag er styreleder for Coop Innlandet, fikk også sin takk, – hans engasjement for bygda og denne butikken er en drivkraft og inspirasjon for oss alle, sa Rinde og overlot etterhvert jubileumsfeiringen til barna fra Biri barnehage. – Disse barna er viktige, smilte han, – de er våre fremtidige kunder. Disse fremtidige kundene sang tre sanger for de ansatte spesielt, til stor applaus fra alle fremmøtte, og etterpå fikk de is. Noe som viste seg å være spesielt populært.

SJEFER: Fra venstre administrerende direktør i Coop Innlandet, Dag Roger Rinde, butikksjef Jørgen Bjørnhaug og styreleder i Coop Innlandet, Magnar Linnerud.

Så var det tid for både kake og handling, vel 250 marsipankakestykker fikk bokstavelig talt ben å gå på, det meste var borte på et blunk. Butikksjef Jørgen Bjørnhaug var storfornøyd med åpningen og smilte fra øre til øre. – dette var mye bedre enn forventet, sa han, – veldig gøy at det kom så mange folk. Og så trivelig med barnehagen da! Nå blir det fullt kjør ut uken og hele neste uke med gode tilbud, lovte han mens han delte ut gratisposer med godt i.

KAKE: Vel 250 kakestykker gikk raskt unna.