FRUSTRERTE: Ikke bare bare å fikse ei bru så lenge man har med strandinger å gjøre. Noen er nok frustrerte for at brua er stengt en kort periode, men så langt biri.no erfarer, tar de fleste det hele med stor ro. I dag, mandag, stengtes brua.

Ei bru til besvær?

BIRISTRAND: Statens vegvesen skal fikse brua som går over Bjørnstadelva og som forbinder Biristrand med Vingrom. Eller Gjøvik kommune med Lillehammer kommune om man vil.

TORE FEIRING

feiringtore@gmail.com

– Åh, så bra at brua blir ordnet, tenkte nok mange da de etterhvert fikk rede på hva som skulle skje og at brua blir stengt i 10 dager. – Åssen kommer jeg meg til Lillehammer da, tenkte sikker like mange, deriblant undertegnede. – Det blir vel å kjøre om Biri da, tenker man videre, – det skal vel gå greit noen dager det.

Akseptert
Biri.no la så en liten sak ut på nettet om dette. Både i forkant og etterkant har vi snakket med lokale folk, de fleste, ja rett og slett alle biri.no har snakket med, både før saken ble publisert og i etterkant, har akseptert at sånn blir det noen dager, – vi får innrette oss etter realitetene, sies det, – det er jo veldig bra at brua blir fikset og pusset opp da.

Dette er overingeniør Knut Lomsdalen i Innlandet fylkeskommune glad for å høre. – Mitt inntrykk er at vi er ganske forhatte på Biristrand om dagen, sukker han i telefonen,  – og at man tror vi ikke har tenkt en eneste fornuftige tanke før vi satte i gang dette prosjektet.

Bastant nei til åpning ved Furuodden
Akkurat det hevder Lomsdalen at de har gjort, og at alle alternativer er tenkt nøye igjennom, både miljømessige, økonomiske og ikke minst trafikksikre tiltak. – Vi endte opp med at den aller, aller sikreste løsningen for alle er å stenge Bjørnstad bru en kort periode, sier han og er fullt oppmerksom på at Oppland Arbeiderblad har laget en sak på dette og at ikke alle beboere er like fornøyde med stengingen. – Men brua er åpen for ferdsel igjen om snaut 10 dager, lover Lomsdalen, – da med gjennomkjøring i ett felt om gangen mens vi gjør siste finish, nemlig å fikse rekkverket på hver side. Han er også bastant på at å åpne for kryssing/innkjøring av E6 ved Furuodden ikke blir aktuelt og at å risikere å ofre liv gjør man ikke.

Oppdatering
Det er kommet en del reaksjoner på innlegget som ble publisert i går, så her kommer en oppdatering: For de fleste strandinger går dette bra, det er ikke mange dagene det er snakk om. Samtidig er vi klar over at det for noen byr på store logistikkproblemer og ikke minst økonomiske konsekvenser. Også busstilbudet er dårligere enn tidligere skrevet, det viser seg at buss på dag- og kveldstid ikke eksisterer i perioden til brua åpnes igjen, altså til og med torsdag neste uke. – Da vil bussene gå som vanlig igjen, sier Innlandstrafikk til biri.no. – Samtidig beklager vi at dette får konsekvenser for noen reisende, men tross alt går det skolebusser morgen og ettermiddag man kan bruke, sies det fra Innlandstrafikk som anbefaler at man kan sjekke tilbudet på Entur eller Innlandstrafikk sin nettside.