ØNSKER VELKOMMEN: Butikksjef Jørgen Bjørnhaug ønsker velkommen til «ny» butikk og 90-års feiring.

Nitti år og sprek som aldri før

BIRI: S-laget, Samvirkelaget, Koperativen, Coopen, Prix og nå Extra. Kjært barn har mange navn, sies det. Biri S-lag åpnet 10. mars 1934 og er nå klar for å feire sine 90 år. Skal vi tro butikksjef Jørgen Bjørnhaug blir det med brask og bram.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

I forbindelse med jubileet har Bjørnhaug og hans ansatte gjort en skikkelig dugnadsjobb for å pynte opp og gjøre om butikken innvendig. En del reoler er flyttet, 250 nye vareslag har fått plass, i tillegg til at det nå er mye bedre plass mellom hyllene. – Hele jobben er gjort av de ansatte, skryter Bjørnhaug, – vi fikk gjort det aller meste på 5-6 dager. En jobb som normalt ville ta minst 5 uker. Han roser de ansatte opp i skyene for innsatsen og forteller om mange lange dager, – 14-15 timer om dagen. Alt dette for å bli klar til jubileumsdagen.

DENGANG DA: Biri Samvirkelag der det nå ligger ble bygget i 1957 etter å ha flyttet fra Sigstadplassen. Da kan dette bildet være fra slutten av 1950-årene.

Fredag 15. mars kl.10.00
Jubileumsdagen blir fredag 15. mars. – Det hele åpner klokken 10.00, reklamerer Bjørnhaug, – med taler selvsagt, kaffe og kaker og ikke minst utrolig gode jubileumstilbud som vil vare ut uken etter. Det vil også bli delt ut et eget jubileumsskrift, skrevet og samlet inn av Torvild Sveen. – Vi skal nå ha bra kontroll på jubileumsfeiringen, lover Bjørnhaug, – vi håper og tror at det skal bli fullt av folk i butikken i løpet av jubileumsuken. Og alle er hjertelig velkomne fredag 15. mars. Vær her gjerne klokken 10.00, da er du sikret kaffe og kaker, oppfordrer butikksjef Jørgen Bjørnhaug og føyer til: – Ombyggingen har også med kundetilgangen vår å gjøre, vi har hatt veldig bra omsetningsøkning de siste årene, og har merket at det har blitt trangere og trangere «handlegater» i butikken. Faktisk har omsetningen vår økt med 20 millioner kroner de siste fem årene.

Fra jubileumsskrivet:
« Første halve driftsår hadde butikken en omsetning på 57 529 kroner, og en netto fortjeneste på 3 344 kroner. Det ble vedtatt å betale ut to prosents kjøpeutbytte til de 115 medlemmene. Da Biri Samvirkelag ble etablert var det den 14. butikken i Biri, Biristrand og Redalen.»