KOSTE SEG: Familien Moen koste seg rundt bålpanna mens Hildur nyter solen i veggen på Gråsteinsbua.

Sol og fine løyper på åsen

Det er vinterferie, men det var likevel god plass i skiløypene på åsen i dag Solen som kom utpå dagen varmet, og ga litt påskestemning for de som lot seg lokke til en tur ut i de fine skiløypene.

Av EINAR LYNGAR

På Gråsteinsbua var det fyr i bålpanna, og Kristin Moen med døtre grillet både marshmallow og pølser om hverandre.  De hadde gått fra Fjellmyra i fine løyper med litt tørr nysnø og nøt dagen i fulle drag. Kristin som opprinnelig kommer fra Biristrand, bor i Stavanger, og derfra er det langt til skiløyper, så hun var glad for å kunne ta med seg barna til slike eventyrlige omgivelser.

GODT MERKET: Løypenettet er godt merket, og løypene er nykjørte i vinterferien.

På Gråsteinsbua møtte vi også Hildur Johanne Malme fra Moelv, som ikke kan få fullrost løypene og terrenget mellom Bratbergsetra og Vingromsåsen. Her er flere nykjørte skiløyper, og godt merket i alle kryss der det også er satt opp kart.

-Det er mye triveligere å gå på ski her, enn i overbefolkede skiløyper på Sjusjøen, mente Hildur.

Selv om det var mildvær nede i bygda, var det tørrsnø og silkeføre på åsen onsdag. Værutsiktene for resten av uka er ikke like gode, men skiløypene ligger likevel der fine og fristende, for dem som er glade i å gå på ski.    

Onsdag var det også noen som hadde funnet vegen ut på isen på Mjøsa for å prøve fiskelykken. Om to uker inviterer Lionsklubben Innlandet som holder til på Strandenga til ny fiskekonkurranse og familiedag, med ulike aktiviteter sammen

med Biri Jeger og fiskeforening. Disse to klubbene arrangerer også måneskinnskonsert på Gråsteinsbua lørdag 23.mars med trubadur Arild Nygaard. Da håper de det blir folksomt i de tre løypene som fører til dette koselige utfartsstedet.

SILKEFØRE: Onsdag var det tørrsnø og silkeføre på åsen.