SANG: Biri kirkes barnekor sang to flotte sanger.

Tre skoler har blitt en

BIRI: Onsdag ble en travel dag for mange, ikke nok med at Biri Barnehage åpnet offisielt, det samme skjedde på barneskolen rett etterpå. Det gikk veldig bra, for det er ikke lange biten å gå.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

For de som kom fra en stappende full barnehage ble det ikke noe bedre plass på Biri Barneskole. Det flotte og store amfiet var helt fullt av både unger og voksne, politikere og byggekomite. Akkurat som i barnehagen var det nysgjerrige og interesserte bygdefolk ellers også.

SNORKLIPP: Varaordfører Torvild Sveen ville ha med seg barna til å klippe snoren, barn fra både Biri, Redalen og Biristrand. På bildet er fra venstre Sverre Bø Westby, Aleksander Steinstad Nilsen, Atle Lindgård Lunde og Rebekah Hurum.

Alle ble møtt av en særdeles fornøyd rektor Richard Høgås, som hadde sett fram til denne dagen lenge, og gledet seg til å komme riktig i gang med å implementere tre skoler i en. Også han var mer interessert i å få i gang underholdningen enn å snakke for lenge, Biri kirkes barnekor tok ham på ordet og sang to flotte sanger for de fremmøtte. Som viste at de satte pris på jentene som torde å stå foran så mange mennesker.

Varaordfører Torvild Sveen hadde tatt snarvegen fra barnehagen og sto klar til å holde tale og klippe snor. Han tok med seg suksessen fra barnehagen og inviterte et barn fra hver av kretsene Biri, Redalen og Biristrand til å være med å klippe snoren. En gest som ble umåtelig satt pris på av publikum. Natirligvis skrøt han av den nye skolen og avslutningsvis takket han spesielt naboene til skolen for deres tålmodighet under byggeperioden. – Dette har blitt et fyrtårn for bygda, sa Sveen blant annet.

Talen kan du lese her

Skolesjefen i Gjøvik kommune, Anne Marie Kind, fikk sagt sitt og delte rundhåndet ut både skryt og gaver til skolen. Et godt fornøyd formannskap fikk også her vist seg fram og mottok en velfortjent applaus for at skolen var ferdig og ikke minst for at deres forgjengere i tidligere formannskap hadde vært velvillige og positive til å satse på Biri.

Vi gleder oss alle over at Biri nå har barnehage, barneskole og ungdomsskole liggende etter hverandre som erter på en snor. Vi gratulerer!

GAVE: Thea og Magnus fra elevrådet tok i mot gavene fra skoesjefen.

FULLT: Det flotte amfiet på Biri Barneskole fyltes fort opp.

REKTOR: Rektor Richard Høgås var kort og konkret og holdt strengt orden på at alle fikk seg en plass.

FORMANNSKAP: Politikerne stilte gjerne opp på bildet, her er det formannskapet i Gjøvik kommune som viser seg fram.

SKOLESJEF: Skolesjefen i Gjøvik kommune, Anne Marie Kind, fikk sagt sitt og delte rundhåndet ut både skryt og gaver til skolen.