Torvilds ord til Biri Barneskole

BIRI: Ikke nok med at Biri Barnehage fikk sin offisielle åpning onsdag, det gjorde også Biri Barneskole. Her var også varaordfører Torvild Sveen tilstede og sto for åpningen. Her er hans ord til barneskolen.

Kjære elever, foreldre, ansatte og ærede gjester!

Det er med stor glede og stolthet at jeg ønsker dere alle hjertelig velkommen til den offisielle åpningen av Biris nye kunnskapssentrum – sammenslåingen av tre tidligere barneskoler som nå står forent som en mektig kraft i bygdas utdanningslandskap.

Fra nyttår har vi ikke bare markert et nytt kapittel, men et helt nytt bind i historieboken om Biris utvikling dag markerer vi ikke bare et nytt kapittel, men et helt nytt bind i historieboken vår.

Dette øyeblikket representerer ikke bare en fysisk forening av bygninger, elever og ansatte – det er en forening av verdier, visjoner og fellesskap.

Vår nye skole er ikke bare et sted for læring; den er et levende sentrum for kunnskap, vekst og muligheter. Vi tar med oss det beste fra hver av de tidligere skolene, og smir det sammen til et unikt og dynamisk læringsmiljø som vil forme fremtiden til våre elever og vår bygd.

Som et kunnskapssentrum har vi et forpliktende ansvar til å utstyre våre elever med ikke bare akademisk kunnskap, men også med verdier som medfølelse, respekt og nysgjerrighet.

Jeg har stor tru på at vi skal dyrke fram elever som er rustet til å møte de utfordringene og mulighetene som ligger foran dem.

Vår nye skole representerer også et konkurransefortrinn i kampen om nye innbyggere, elever og ansatte. Med et bredt spekter av ressurser, ekspertise og muligheter under ett tak, kan vi tilby en unik pedagogisk opplevelse som vil tiltrekke seg både unge familier som ønsker det beste for sine barn, og dyktige lærere og ansatte som søker et inspirerende arbeidsmiljø.

Fokuset vi har på innovasjon, tilpasningsevne og samarbeid vil ikke bare gi våre elever en solid faglig plattform, men også ruste dem til å være gode borgere i en stadig mer kompleks verden.

Jeg vil få takke hver og en av dere for dedikasjon og engasjement til å gjøre denne drømmen til virkelighet. Sammen kan vi forme en fremtid som er lysere og mer lovende enn vi noensinne kunne forestille oss.

Jeg håper vi går inn i det nye kapitlet med mot, nysgjerrighet og en felles forpliktelse til å skape et kunnskapssentrum som vil være et fyrtårn for bygda våres og et hjem for de håp og drømmer som elevene har i sin videre ferd.