LEIER UT: Tomas Ødegård, Katrine Engen og Malin ødegård ønsker å leie ut Grillhytta nedenfor Redalen skole. De er alle aktive i barneorganisasjonen Juba, som eier hytta.

REDALEN: Grillhytta sto ferdig til skoleåret 2020-21. Den ble bygd av barneorganisasjonen Juba på dugnad, og med støtte fra Sparebankstiftelsen. Hytta har blitt flittig brukt av Redalen skole. Men nå er det ingen skoleunger der lenger.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Grillhytta står rett nedenfor Redalen skole, – vi fikk 245.000 kroner fra Sparebankstiftelsen og bygde hytta på dugnad, sier Katrine Engen i Juba Redalen. Biri.no møtte henne, Malin Ødegård og Tomas Ødegård i hytta. De kaller seg utleiekomiteen, og ønsker nå å leie ut hytta. – Nå når skolen har flyttet til Biri, blir den ikke så mye brukt lenger, sier komitemedlemmene, – derfor ser vi utleie av hytta som en mulighet.

Folkeskikk
Den rommer vel 30 personer, og komiteen mener at den egner seg ypperlig til samlinger og selskap både på dag- og kveldstid. – På vinteren blir det fort varmt når vi fyrer i ovnen, sier Engen, – men ha på deg godt og varmt fottøy, smiler hun. Grilling må foregå ute, der er det to faste griller og både benker og bord. Så kan man koke eller varme noe i ei gryte på ovnen, blir vi fortalt. – Her kan alle som vil bestille, reklamerer komiteen, – vi legger oss ikke borti hvem eller til hvilket formål hytta leies ut til eller for.

Likevel er de tydelige på at leietagerne må vise folkeskikk og te seg ordentlig. – Og ikke minst rydde opp etter seg både ute og inne. Helst koste gulvet her også.

GRILLHYTTE: Vinterstemning med grillhytte.

250 kroner
– Det er viktig at folk i bygda har et sted de kan bruke, det var jo derfor vi fikk pengene fra Sparebankstiftelsen, understreker Engen, – av den grunn tar vi ikke så mye for å leie ut heller, bare 250 kroner. Hun håper også at barnehagene og barneskolen i distriktet vil bruke grillhytta. – De får selvsagt leie den gratis, lover hun.

Hytta blir tidvis brukt av Juba selv, med sine 90 medlemmer mellom 6 og 14 år har de bruk for steder hvor de forskjellige gruppene innad i foreningen kan møtes.

Vintertreff
Om et par dager drar en gjeng på 20 barn pluss voksne til Vintertreff i Ramnes i Vestfold, – der blir det masse aktiviteter, sier Engen, – og neste år skal vi i Redalen ta i mot 150 barn fra hele Østlandet, det gleder vi oss til. Da vil nok grillhytta bli mye brukt, håper hun.

Og den 23. februar skal vi arrangere karneval, reklamerer komiteen til slutt. – det vil skje på Biri Ungdomsskole. Er du interessert i å leie, ring meg på telefon 947 82143, avslutter Katrine Engen.

FORAN OVNEN: Det er luftig og god inne i grillhytta, og ovnen varmer fort opp.

Click here to add your own text