STORFINT BESØK: Denne trioen har konsert/forestilling i Biri kirke torsdag 22. februar, fra venstre Tord Gustavsen, Svein Tindberg og Simin Tander.

Storfint besøk i kirken

BIRI: – Det er en stor begivenhet når skuespiller Svein Tindberg kommer til Biri kirke sammen med pianist Tord Gustavsen og sanger Simin Tander. Dette sier Ingfrid Hellerud til biri.no

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Hun sitter i kulturutvalget i Biri menighet sammen med Inger Schiager, Jarle Hillestad, Sveinung Moesgaard Skjesol og Lisa Gjøvik Andresen.

– Tord Gustavsen, Simin Tander og Svein Tindberg har laget forestillingen  «..som et segl på ditt hjerte» med tekster fra Høysangen i Bibelen og tekster av Shakespeare. For å sitere presseskrivet deres, det blir en sterk reise i kjærlighet, lengsel, forening, adskillelse, død og håp, lover Hellerud.

FYLL BENKENE: Med så storfint besøk håper vi biringene vil fylle benkene i kirken, sier Ingfrid Hellerud i menighetens kulturutvalg. (Arkivfoto)

– Tord Gustavsen er en av landets mest anerkjente jazzpianister. Han har gitt ut åtte album under eget navn, fortsetter hun, – i tillegg til forskjellige sideprosjekter med vokalister som Kristin Asbjørnsen, Silje Nergaard, Siri Gjære, Solveig Slettahjell og også Simin Tander.

Han har spilt flere ganger i Biri kirke, både med egen trio og sammen med Solveig Slettahjell.

– Simin Tander er prisvinnende tysk-afghansk sanger og komponist. Simin Tander er fra Köln i Tyskland og har samarbeidet med Tord Gustavsen i snart ti år, forklarer Hellerud. Vi kan legge til at de sammen med trommeslageren Jarle Vespestad ga ut albumet What Was Said i 2016, samme år som trioen spilte på Vossajazz. Dette programmet framførte de også på konsert i Biri kirke.

– Skuespiller Svein Tindberg er en av våre mest folkekjære skuespillere, reklamerer Ingfrid Hellerud til slutt, – han har en årrekke vært ved Det Norske Teateret, og er Norges mest feirede monolog- og fortellerskuespiller.

Tindberg har i sitt kunstneriske arbeid ofte tematisert religiøse spørsmål og gudstro. Med blant annet forestillingen Abrahams Barn høstet han gode kritikker og besøkstall. Han har også utgitt flere barnebøker.

Biri Kirke
Torsdag 22. februar kl. 19.00
Billetter kr. 350,-
Billetter: https://tinyurl.com/konsertforestilling-biri
Eller ved inngang