VERTER: Emil Kind Gilberg, Synne Brostuen (ikke tilstede da bildet ble tatt), Emil Brovold Strandengen, Magnus Sand og Marius Westvang skal passe på at alt går riktig for seg.

Åpen hall og høy fart

BIRI: For å få ungdom i aktivitet også lørdagskvelder, tar Biri IL et spennende og nytt grep. Nå åpner de flerbrukshallen for tenåringen på selve lørdagskvelden. – Her vil det være mulighet for mye sunn moro, mener idrettslagets leder, Magnar Linnerud.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Det vil selvsagt være plass til forskjellige ballspill, fortsetter han, – alt fra bordtennis til lek med lærkula. Alt godt ivaretatt av ungdommen selv, som får både ansvar og mulighet til å styre aktiviteter som passer. – Dette er erfarne ungdommer som også var vakter da vi holdt åpent i romjulen, sier han videre.

Åpen hall lørdagskvelder
Hallen blir åpen for ungdom mellom 13 og 19 år, og hallen er åpen mellom klokken 18 og 21. Allerede førstkommende lørdag, 27. januar, prøves dette ut for første gang. I første rekker er det fire lørdagskvelder det er snakk om. – Blir det suksess, fortsetter vi videre fram mot påske, lover Linnerud.

De som skal passe på at alt går riktig for seg, er Emil Kind Gilberg, Synne Brostuen, Emil Brovold Strandengen, Magnus Sand og Marius Westvang. – Vi kaller oss også nå idrettsverter, sier de, – og det fine er at vi får litt betalt for jobben. De gleder seg spesielt til å prøve ut to nyheter, – det skal legges ut et par bowlsbaner som gamlingene spiller, smiler de, – det skal bli morsomt å prøve. Likevel er det å kjøre RS biler vi ser mest fram til, vi bygger selv banen og administrerer det hele. De synes også at det er voksne som har bakvakt og kan ringes til hvis det oppstår problemer.

Populært
– Dette er noe helt nytt, fortsetter Linnerud, – i hvert fall her i distriktet. Vi har fått med oss en ekspert på dette, Geir Aarsand, som i mange år har vært sentral i dette miljøet, og startet også en RS-klubb i Sandnes rundt årtusenskiftet.

– Dette har blitt populært i Norge, bekrefter Geir Aarsand selv, – jeg har lyst til å få i gang en RS-klubb her i Biri også, derfor er det flott at vi kan teste ut interessen disse lørdagskveldene.

KJØRING: Denne videoen fra Hong Kong viser hvordan Mini RS-kjøring kan foregå.

LÅNER UT: Geir Aarsand låner gjerne ut både biler og baneelementer for å komme i gang med Mini RS-kjøring i Biri.

Egen Mini RS klubb?
Aarsand har jobbet med ungdom i 25 år, og er i dag ansatt på Raufoss videregående skole hvor han tar seg av ungdom med forskjellige utfordringer. – Blant annet har jeg vært med på å bruke RS-biler som en motivasjon for barne- og ungdomstrinnet, forklarer han. – Eller Mini RS som dette kalles. – Fruen jobber på Lillehammer og jeg på Raufoss, da fant vi ut at Biri er et ypperlig sted og bo, det var faktisk datteren vår som fikk bestemme, og i dag stortrives både hun og vi i bygda, sier han. – tanken er å spille på klubbene i Moss, Sandefjord og Hønefoss, sier bilentusiasten, – kanskje få dem hit til Biri for hjelpe til med å etablere en klubb og å komme med innspill. Det finners også en Mini RS-klubb på Gjøvik, men de har kun utebane, blir vi fortalt. Noe som så langt ikke er aktuelt for Biri sitt vedkommende. – Men håpet er jo at idrettslaget kanskje vil hjelpe til på en eller annen måte, sier Geir Aarsand, som gleder seg til å prøve ut disse fartsmaskinene i Biri Flerbrukshall. – De akselerer fra 0 – 100 km/t veldig, veldig kjapt, lover han.

BILER: Eksempel på biler som brukes til Mini RS-kjøring