THE MOVIE: Hva er vel bedre som siste luke i biri.no sin julekalender, enn en julehilsen og video fra varaordfører Torvild Sveen (SP).

Jule- og nyttårshilsen fra varaordfører´n

BIRI: Godt over 300 elever og rundt 60 barnehagebarn vil fra nyttår flytte på seg. De vil få gleden av Innlandets beste skolekjøkken, som også kan seksjondeles og leies ut. – Det samme kan det gedigne og flotte auditoriet, sier varaordfører Torvild Sveen fra Senterpartiet.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Vi er med ham og bygg-ansvarlig Kjetil Ulset på siste omvisning før skole og barnehage åpner rett på nyåret. Begge er like stolte av de to nye byggene. – Skolekjøkkenet har hev/senk benker og stekeovner tilpasset funksjonshemmede, for å understreke at dette er virkelig det beste man kan få av skolekjøkken. Som gammel musikklærer viser Ulset varaordføreren det store musikkrommet, med eget rom for lydtekniker hvis nødvendig. – Rommet er dobbelt isolert, forklarer han mens omvisningen fortsetter i det nye skolebygget. Det vi legger mest merke til, er den suverene akustikken overalt. – Den er spesialtilpasset for blant annet hørselshemmede, sier Ulset, – vi har også mikrofoner og høyttalere i alle klasserom for de som måtte ha hørselsproblemer.

FLAX: Torvild Sveen var forleden på befaring med bygg-ansvarlig for den nye barneskolen og barnehagen, Kjetil Ulset. Sveen var ikke tvil om at kjøkkenet på Biri Omsorgssenter skulle få flaxloddene.

Sveen tror at den nye skolen vil sende et signal rundt i landet, og at det ikke vil være noe problem å rekruttere lærere til den nye Biri Barneskole. – Her er det tilrettelgt for et læringsmiljø som er helt framifrå, mener han. – Likevel er ikke nok med et nytt bygg i seg selv, det må også være god personalpolitikk og trivsel blant både ansatte og elever. Men at vi har løftet skolestrukturen i Gjøvik generelt og Biri/Redalen spesielt er det ingen tvil om.

– Nå må vi få fart på ny arealplan og boligbygging i Biri, avslutter en juleklar varaordfører.

De fire siste flaxloddene i biri.no sin julekalender er det selvfølgelig også varaordfører Torvild Sveen som får æren av å dele ut. – De skal de som jobber på kjøkkenet ved Biri Omsorgssenter få, smiler han – det fortjener de sannelig.