ELEVRÅDSFORMENN: Thea Hermansson Engevold er elevrådsformann ved Redalen skole. Magnus Rønningen er det samme ved Skrinnhagen. – Alle elever og lærere må få en fin start på den nye skolen, sier de bestemt.

– Spente på en bra måte

BIRI/REDALEN: Når dette leses har elevene på Skrinnhagen hatt sin siste skoledag på den gamle skolen. Det samme har elevene på Redalen skole. Nå skal de alle flytte til den nye Biri Barneskole. Dit kommer de til et fantastisk nytt bygg 3. januar 2024.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Begge skolene har sine elevråd, som rett og rimelig er. Hvert elevråd har sin elevrådsformann, i Redalen er det Thea Hermansson Engevold, på Skrinnhagen er det Magnus Rønningen. Thea blir straks 11 år gammel, Magnus er 12 år, går i 7.klasse og får bare et halvt skoleår på den nye skolen før han begynner på ungdomsskolen rett ved siden av.

Musikkrom
– Vi er veldig begeistret for den nye skolen, sier de to, – den ser spennende og fin ut, er de enige om. – Så mange forskjellige rom, og veldig gøy med musikkrommet, tenk, et helt eget rom hvor man kan lære seg å spille musikk, sier hun oppglødd. Magnus synes på sin side at eksperimentrommet så veldig spennende ut.

Thea liker godt å danse, forteller hun, – dessuten spiller jeg fotball på Redalen og liker å gå mye på ski også. Magnus spiller både fotball og håndball, i tillegg er han skytter og med i Biri Skytterlag, – jeg håper han blir den nye skytterkongen, sier rektor Richard Høgås, som er med de to elevrådsformennene. Med fra Redalen skolen er lærer Kent Brenden.

Skolene har også laget en video du kan se her.

Føler på ansvaret
– Det kan bli litt kjett til å begynne med, mener Magnus, – jeg er spent på hvordan det går når vi møter helt nye klassekamerater. Jeg håper lærerne ikke favoriserer en av skolene, men at alle blir behandlet likt, sier han litt bekymret. – Så er det litt trist å slutte på Redalen, innrømmer Thea, – og splitte den gamle gjengen. Men vi må tenke positivt, legger hun smilende til.

Magnus mener at de som elevrådsformenn har et spesielt ansvar for at alle skal ha det bra. – Vi må være flinke til å møte opp på møter, vite hva som foregår og sørge for at alle har det bra, sier han ansvarsbevisst.

De ser fram til at elevene får satt sitt preg på de forskjellige klasserommene, nå mener de at det ser veldig likt ut overalt. – Vi har lagt merke til den fine lyden i alle rom og ganger, bemerker de, – man skulle tro at det ville bli ekko her, men det er det ikke.

FLAX: Magnus tar to flaxlodd elv, Thea tar ett selv og gir ett til klassen sin. – Kanskje vi kan få en fin klassetur, håper hun.

Spent på en bra måte
Begge er også litt usikre på hvordan det nye elevrådet vil fungere og bli satt sammen. – Vi ble lovd å få mer informasjon på nyåret, sier de, – håper at det skjer. Redølingene må nå ta buss hver morgen, og Thea er klar over at den må hun passe på å rekke. – Det kan bli travelt, smiler hun. Magnus tar også buss, men kan, hvis han vil, både sykle og gå. – Men det er bratt hematt, innrømmer han.

– Vi er spente på en bra måte, avslutter Thea og Magnus, og er enige om at alt ser veldig, veldig fint ut og begge håper at både elever og elever vil få en fin start på den nye skolen.

SKRYTER: Rektor Richard Høgås og lærer Kent Brenden skryter både av Gjøvik kommune og den nye skolen.

– Veldig klare
Det håper også rektor Richard Høgås og lærer Kent Brenden. De skryter av Gjøvik kommune som har satt opp denne nye skolen. Som rektor både på Skrinnhagen og Redalen ser Høgås fram til å få samlet skolene. – Det viktigste for meg er at personalet blir kjent med hverandre og trives i hop. Det samme med elevene, sier han. Noe Brenden er alldeles enig i, men: – Det er vemodig å flytte fra Redalen skole og samarbeidet vi lærerne hadde, sier han, – samtidig er vi veldig klare for å ta i bruk denne nye skolen.

Og de fire flaxloddene? To til hver elevrådsformann ble det. Thea vil dele ett med klassen sin og ta ett selv, Magnus grunnet litt på det men tok to selv. Begge lovte selvsagt å si ifra til biri.no skulle de bli så heldige å skrape fram en god premie.