SJEFEN: Magnar Linnerud er leder av Biri IL. – Det har jeg vært i over 20 år, sier han, – mye har skjedd i disse årene. Nå begynner han å lengte mot jul, men først skal huset vaskes.

Blest om biri.no

BIRI: Biri IL og biri.no vil i løpet av adventstiden ha gitt bort 94 flaxlodd i forbindelse med julekalenderen. – Det er ikke helt uten grunn at vi har gjort dette, sier lederen av idrettslaget, Magnar Linnerud.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Vi hadde lyst til å skape aktivitet og trøkk rundt biri.no, fortsetter Linnerud, – selv om vi har flere tusen unike brukere innom hver måned. Samtidig var ønsket å presentere folk og aktiviteter rundt i bygda, noe jeg synes vi har klart utmerket, skryter han. – Jeg merker at sakene blir lest og kommentert, det var og er noe av hensikten.

Linnerud har også et inntrykk av at flaxloddene blir godt mottatt, – vi i Biri Il har jo også lodd fra forskjellige som er intervjuet, det setter vi selvsagt stor pris på. Så håper vi inderlig at noen i bygda vinner en større premie, og at de kontakter oss hvis de gjør det.

FIRE FLAX: – Disse skal Biristrand Musikkforening få, sier Linnerud om flaxloddene.

Vasker huset
Selv mener Linnerud at han er en heldig mann nå i førjulstiden. – Hun er, heldigvis for meg, ei kjerring av den gamle skolen, hun ordner det meste av gaver og pynt i heimen så jeg kan suse rundt, smiler han. Men innrømmer samtidig at han nok tar sin del av julestyret han også. – Jeg rundvasker huset før jul, helt alene, påstår han, – det skal jeg ha.

Han gleder seg til jul, for da kommer datteren, svigersønn og to barnebarn på besøk. – Og min gamle, spreke mor på 92 år kommer også. Hun bor nå på et omsorgssenter i Nordbyen i Gjøvik, blir vi fortalt.

Biristrand Musikkforening
Ellers skal idrettslagets leder på et par private selskaper i julen, og så tar han og hans Unni seg et par dager alene på hytta ved Synnfjellet. – Da skal vi gå på ski og riktig kose oss, sier Magnar Linnerud og venter spent på å kunne fortelle hvem som skal få de fire flaxloddene. Ok, hvem skal du gi loddene til? – Jo, det skal jeg si deg, smiler han, – de skal Biristrand Musikkforening få, jeg håper at de vinner så mye at de får midler til å rekruttere nye aspiranter. Vi trenger virkelig et musikkorps i bygda, det ser vi hver 17. mai og ved andre store anledninger. Det blir alltid litt ekstra stas når musikkforeningen spiller. Jeg oppfordrer sterkt alle tidligere korpsmusikere å bli med musikkforeningen på Biristrand. Kjekke folk er det også.