VELKOMMEN: Snart kan leder ved SFO Biri barneskole ønske velkommen til nytt bygg og nye lokaler. – Her skal vi få det fint, sier Toril Sand skråsikkert.

Mange gleder seg

BIRI: Det er mange spente barn i Biri om dagen. Det er litt over en uke til julekvelden, og etter juleferien skal alle i barneskolealder flytte på seg. Det krever mye planlegging. Og ikke minst mye sjauing.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail

Toril Sand er nå midt i flytteprosessen, SFO-lederen ved Skrinnhagen blir også leder ved Biri Barneskole som nyskolen vil hete. – Vi begynner 3. januar her, sier hun mens det pakkes ut fra en mengde pappkartonger. – etter at vi har hatt planleggingsdag 2. januar.

50 barn i 2014
Da kommer det 113 forventningsfulle barn til den nye SFO-avdelingen. Barna har vært å sett på de nye lokalene og den nye skolen, – jeg er ganske sikker på at alle gleder seg stort, sier Sand, – unger fra Biri, Redalen og Biristrand. Hun er ikke redd for plassen, SFO-avdelingen er dimensjonert for rundt 160 barn. – Men det har vært en kraftig økning i de siste årene, sier hun, – da jeg begynte på Skrinnhagen i 2014 var det rundt 50 unger.

FLAX: – Loddene gir jeg til mamma og pappa, sier Sand.

Gleder seg
Toril Sand gleder seg, sammen med sine 12-13 ansatte, til å skolestart og et arbeidsliv i helt nye omgivelser. – En ting er at det er flott, romslig og praktisk inne her, sier hun videre, – det er også utrolig fine områder rundt skolen, jeg gleder meg veldig til våren, når beplantning og uteområder dukker opp under snøen. Dessuten er det veldig bra logistikk hvis vi vil være ute og gå turer eller leke utenfor skoleområdet. Både idrettsplassen, flerbrukshallen og Myrvang er jo rett rundt hjørnet, smiler hun og reklamerer gjerne litt for SFO-ordningen og Gjøvik kommune. – Nå er det lagt opp sånn at på de to minste trinnene får man gratis 12 timer i uka, sier hun, – det er halv pris på SFO det, hvis man har full plass. Og mellom disse 12 timene og full plass kan man bestemme hvor mange timer man ønsker. Men mat må man jo betale for da, brødskiver samt to varme måltider i uken, sier trebarnsmoren fra Klomsteinroa.

Flax
Pikenavnet er Lønstad, – nå har jeg snart bodd 20 år i Øverbygda, smiler hun, – og har tre gutter på 18, 16 og 13 år. Toril Sand er utdannet førskolelærer, og var leder i Redalen Barnehage som senere ble Rolidbakken barnehage, – 12 år ble det i Redalen, sier hun, – før jeg altså kom til Skrinnhagen i 2014, det nærmer seg 10 år det, smiler Sand.

De fire flaxloddene vil hun gjerne gi til foreldrene sine, – mamma og pappa fortjener dem virkelig, avslutter Toril Sand. – Hvorfor? Fordi jeg er så glad i dem.