KUNNSKAP: Med juledekorasjoner, asalia, garn og en mengde blomster håper Laila Voldengen (til venstre) og Linn Jeanette Haugen Engen at biringene vil benytte faghandelen før jul.

Kunnskap selger

BIRI: Julepynt er så mangt, og mange er de timene som brukes til å pynte hus og hjem før jul. Noe er likevel viktigere enn annet – juledekorasjoner og blomster. Midt i sentrum får du tak i nettopp det, og også gode råd på kjøpet.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Laila Voldengen er utdannet blomsterdekoratør ved Norges grønne fagskole, Vea på Moelv. I tillegg har hun seks år bak seg i den tidligere blomsterbutikken i Biri. – Det virker som kundene setter pris på at vi har kunnskap om det vi selger, sier hun, – både når det gjelder blomster og garn. For Dahlias Blomster selger også garn, mye garn. – etter å ha strikket i mange, mange år er nok en del gode knep jeg kan dele med kundene, sier hun lurt. – Jeg mener at jeg og mine hjelpere vet hva vi driver med, hevder hun bestemt, – og det virker også som folk er fornøyd med det vi leverer.

FLAX: – Disse skal gå til mine gode hjelpere, sier Voldengen om flaxloddene.

For butikken har mange faste kunder som kommer igjen og igjen. – Vi åpnet i august og det har virkelig gått over all forventning, sier Voldengen, – vi har kunder fra både Moelv og Lillehammer. Og selvsagt Birifolket da, legger hun til. Det er garn og blomsterdekorasjoner som det går mye av, samt kranser til begravelser og buketter og blomster til bryllup og andre høytider. – Nå når vinteren er her, er det også strikketid, det har vi allerede merket på garnsalget, mange sitter nok foran ovnen eller TV´en og strikker nå i mørketiden, mener Voldengen, og forteller at de har hatt to strikkekafeer i samarbeid med Hem´Kosli nå i høst. – Der har vært stappende fullt. Neste strikkekafe er 9. januar, folk har allerede begynt å bestille plass, reklamerer hun.

Nå er de to ansatte i butikken, – vi er her begge to når det trengs, sier Voldengen videre, – i tillegg har jeg noen gode hjelpere også når det er behov. Derfor vil hun dele ut flaxloddene til sine gode hjelpere, – det fortjener de virkelig. Jeg håper at de vinner masse penger, det fortjener de virkelig. Sånne ansatte vokser ikke på trær, jeg føler selv at jeg har vunnet i lotteriet, skryter Laila Voldengen til slutt.