HOFFSBAKKEN: Fra venstre daglig leder Tore Hoffsbakken, butikksjef Egil Hoffsbakken og malermester Erik Hoffsbakken. Alle tre jobber hos Malermestrene i Biri.

Tre blad Hoffsbakken

REDALEN/GJØVIK/BIRI: Mellom Biri og Gjøvik er det rundt regnet et par mil. Et munnhell sier at det er kort vei mellom Biri og Gjøvik, men kjempelangt mellom Gjøvik og Biri. Det er ikke Egil Hoffsbakken enig i.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Jeg emigrerer fra Gjøvik hver dag jeg, sier han, – og synes det er akkurat passe langt. Egil Hoffsbakken er kjent for de fleste som butikksjefen hos Malermestrene. – Jeg sjefer kun over meg selv da, smiler han, – det er bare jeg som jobber her i butikken.

Broren
Hoffsbakken regner seg som redøling. – Jeg vokste opp på Dalsjordet, sier han, – og bodde stort sett hos bestemoren min der i barndommen. Da jeg var fem år, flyttet familien til Gjøvik, men jeg ville bli igjen i redalen jeg, det var her kompisene mine var. Da ble det skole på Gjøvik, og fritiden ble brukt på Dalsjordet. Med skigåing på vinteren, vi brøytet løype helt opp i Kollsroa, og akte hematt og hadde hopp over gamleveien. Sommerstid bodde vi nærmest på Mjøsa, minnes han. – Det var noen fine år, vi skulle helst bade så tidlig som i april.

På Gjøvik har han etablert seg med sin Britt og sine to døtre og ene sønn. – Hos malermestrene har jeg vært ansatt siden 2012, sier han, – jeg er kanskje mer i Biri enn hjemme. Er jeg biring da, eller er jeg redøling eller gjøvikenser? Man blir huggugæern av og til, smiler han og ser på broren Tore.

Sjefen
– For han er sjefen min, sier Egil. Tore Hoffsbakken er nemlig daglig leder for Malermestrene i Biri og styrer med 19 malere og gulvleggere, og en omsetning i år på vel 30 millioner kroner. – Et rimelig greit år, hevder han, – omtrent som forventet.

Han har vært hos Malermestrene i 30 år, helt siden oppstarten i 1993. I motsetning til sin eldre bror Egil, har Tore vokst opp på Gjøvik, men kom flyttende til Biri i 1991 og bygde hus på Beverly. Der bor han med kona Mona, de har tre voksne barn, to sønner og en datter.

Den eldste bror Hoffsbakken stortrives med sine ansatte hos Malermestrene og kunne ikke tenkt seg en annen jobb. – Det er mer enn nok å gjøre, eller som vi pleier å, det er akkurat passe for mye å gjøre. Som broren er også Tore Hoffsbakken akkurat passe interessert i friluftsliv, – hvis du drar det litt langt, kan du kalle oss friluftsmennesker, smiler han.

LODDENE: – Disse fire loddene gir vi tilbake til Biri IL, sier Tore Hoffsbakken.

Sønnen
Da er det annerledes med yngstemann av de tre, Tores sønn Erik. Han er malermester og jobber samme sted som faren og onkelen. – Jeg trener en del på ski, sier Erik Hoffsbakken, – tidligere konkurrerte jeg også, men pappa påsto at han gikk konkurs på grunn av det, smiler han og innrømmer at jo, han har gått Birkebeinern mange ganger og har minst fire merker.

Han er født og oppvokst her i Biri, – jeg har vel ikke vært lenger hjemmefra enn Honne, smiler han. Men langt nok unna til at han fått kone og barn, han og Line Sjåheim har nettopp blitt foreldre til lille Hedvig på fem måneder. – Hos Malermestrene trives jeg i ny og ne, smiler han, – du vet, det er litt opp og ned å ha pappa som sjef. Men det går veldig fint altså, forsikrer han. Litt tid til jakt et par ganger i året blir det også, da er det fugl og rådyr som gjelder.

Loddene
Det virker som far, sønn og onkel trives godt sammen, men de prøver alle tre å skygge unna utdeling av flaxlodd. Her må sjefen selv ta ansvar. – For å slippe noe mer krangel, bestemmer jeg nå at de fire loddene skal gå til Biri IL, sier han til bekreftende nikk fra de to andre. – For det første er idrettslaget en god kunde av oss, for det andre gjør de veldig mye bra for bygda, avslutter Tore Hoffsbakken.