INNENDØRS: Ingeborg Semb inviterer til innendørs julemarked på Semb gård nå i helgen. – Her i Drengestua finner du mange fine julegavetips, lover hun.

– Godt med varme tær

BIRI: Nå er det vinter, kaldt og snart jul. Mange synes det er godt å være innendørs og er lei av fryse etter flere iskalde dager. Derfor håper Ingeborg Semb at mange vil besøke julemarkedet på Semb gård. Der foregår det aller meste innendørs i Drengestua.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

KLART FOR MARKED: Det er luftige og romslige lokaler som vil møte julemarkedgjestene.

– Nå har vi holdt på i nærmere 20 år, sier hun, – og det har alltid vært godt besøkt. Vi håper selvsagt på det i år også. Det blir flott julestemning og mye spennende å velge mellom. Julegaver for både liten og stor, reklamerer hun, – selv om jeg merker at det er veldig mange julemarkeder etterhvert, det var færre av dem da vi startet rett etter årtusenskiftet. Hun har fått med seg at de fleste markedene er godt besøkt og mener at Semb har en del spesielt å tilby. – Alt foregår jo innendørs da, sier hun, – i varme og koselige Drengestua hvor vi også serverer gløgg og pepperkaker. Det er godt med varme tær.

Nyheter i år
Hun tilbyr også nyheter i år, som noen biringer kanskje har fått med seg, så kommer Åge Tømte med familiens medaljer. Som er en småkake etter oppskrift fra Tømtes Bakeri. – Litt artig det, sier Semb, – fordi det er min morfars oppskrift, og Åges datter og min kusine, Andrea Granstrøm er også med. Det er også min søster Sigrid Semb, smiler hun. – I tillegg vil sønnen min og en tanteunge være med å hjelpe til, det blir rene familietreffet dette, kommer hun på. Nytt i år er også søstrene Ekern, Astrid og Ingunn, som vil holde en liten konsert med piano, sang og a capella. – Den opplevelsen gleder jeg meg veldig til, innrømmer Semb, – her vil det bli god stemning. Konserten starter klokken 12.30 på lørdag.

Satser på kvalitet
Julemarkedet på Semb strekker seg over to dager. Markedet åpner i dag (lørdag) klokken 12.00 og varer til klokken 16.00. Med samme åpningstider i morgen, søndag. – Vi har plass til veldig mange, vi har mange rom å spre folk utover, inviterer Semb og ramser opp de som tilbyr varer og tjenester. – Vi satser heller på kvalitet enn kvantitet, hevder hun, – hit kommer Annas Blomstermakeri fra Melby med delikatesser og juledekorasjoner, Den Grønne Gren fra Moelv med økologisk hårpleie og gaveartikler, de har jo vært her i mange år. Så blir det selvsagt et bredt utvalg av kuvertbrikker, duker og løpere fra gården her, altså fra Biri Tapet. Og selvsagt julenek.

KORPS: – Disse flaxloddene skal Biristrand Musikkforening få, sier Ingeborg Semb bestemt.

Biristrand Musikkforening
Vi lar årets julemarked bli luke 9 i biri.no sin julekalender, og gir Ingeborg Semb de sedvanlige fire flaxloddene. Hun tenker seg ikke lenge om før hun vet hvem som skal få loddene, eller rettere sagt, hun tenker seg ikke om i det hele tatt. – Disse vil jeg gi til Biristrand Musikkorps, sier hun bestemt, – ære være dem for at de holder på. Jeg blir så glad hver gang jeg hører dem eller korps spille, det minner meg om den gang jeg selv spilte i korps her i Biri. Det var en veldig fin tid. – Og så slapp jeg å gå i bunad 17.mai, betror hun.