FIKSERNE: Tirsdagsgjengen på Strandheim fikser det meste, foran yngstemann Asmund Hellerud, så følger fra venstre Arne Karlstad, Per Hasli, Hugo Wiklund, Roar Dalby, Per Taje, Steinar Nyhus og Børre Feiring.

Tirsdagsgjengen holder orden

BIRISTRAND: De skrøner, tuller og drikker en del kaffe. Men mellom alt dette er det mye å ta fatt i. Da er det en fordel at man kan løse en del praktiske utfordringer. Møt Tirsdagsgjengen som fikser samfunnshuset Strandheim på Biristrand.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Samfunnshuset er et gammelt bygg, i følge karene (for det er bare karer) ble bygget påbegynt i 1912 og sto ferdig i 1915. – Vi som er med i denne dugnadsgjengen er neste like gamle, spøkes det. Men de overdriver litt, selv om de aller fleste har nådd pensjonsalderen.

– Og et gammelt bygg har behov for mye vedlikehold og til tider oppussing også, forklarer Børre Feiring, som er primus motor for Tirsdagsgjengen. – På vinterstid blir det mest innearbeid, unntatt når det kommer store snømengder eller har gått et takras, da er det fram med spade og av og til en traktor, fortsetter han, – og en del vedlikeholdsarbeid blir det også. De siste ukene har de malt hele leiligheten i andre etasje, som nettopp er leid ut.

– I dag har vi malt gangen opp til leiligheten, blir vi fortalt, – det arbeidet gjør vi ferdig neste tirsdag antageligvis.

Juletrefest 5. dag jul
Siste tirsdag før jul kommer det de anser som selve kremjobben, å pynte til juletrefesten 5. dag jul. – Da setter vi opp et stort juletre her inne i storsalen og gjør samfunnshuset klart til julefeiring, sier karene, – da koser vi oss ordentlig. Det er artig å kunne gjøre dette for ungene, vi regner med at det blir fullt av unger og masse leven. Det er Biristrand Sanitetsforening som arrangerer juletrefesten, – og Biristrand Musikkforening spiller selvsagt, føyer Feiring inn, han spiller selv kornet i musikkforeningen.

TIL STRANDHEIM: Børre Feiring viser stolt fram de fire flaxloddene fra Biri IL/biri.no. – Disse gir vi til styret i samfunnshuset Strandheim, lover han.

Trengs penger
Tirsdagsgjengen har holdt på siden 2011, eller var det 2012? Eller var det enda tidligere? Her ble det en del diskusjon da dette ble tema, men etterhvert ble det full enighet om at året var 2011. – Vi er som regel 8-10 karer her nesten hver tirsdag, og på sommeren er det jo store områder som må holdes vedlike, plener skal klippes, det skal ryddes og rakes, blomster skal stelles og en del utvendig vedlikehold på bygget er det alltid, sier Feiring og tar takknemlig i mot de fire flaxloddene. – Disse skal styret i samfunnshuset Strandheim få, smiler Børre Feiring til slutt, – håper de vinner, for jammen trengs det penger.