JULEKALENDER: Disse to karene er det nok mange biringer som kjenner. Nå har de også satt i gang Spleis for å hjelpe stiftelen ALS Norge. Fra venstre Torgeir Strandbakke og Thomas Wettre.

Julekalender og spleis

ØVERBYGDA: De la ut en video på sosiale medier i sommer, overraskende nok har den 154.000 sett filmen så langt. Men to karer i Øverbygda tar det hele med knusende ro og driver med sitt uten å ha blitt noe rikere på penger. – Vi jobber best under press, erkjenner de.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

TO GLADE KARER: Følg med, følg med, oppfordrer Strandbakke og Wettre, disse loddene kan du vinne hvis du følger oss på facebook.

– Hva som er grunnen til at nevnte video er sett av så mange, vet vi virkelig ikke, sier Torgeir Strandbakke og Thomas Wettre, karene bak den etterhvert så populære facebookgruppen «Jul i Dalbysvingen», – kanskje det har noe med redskapen vår å gjøre, fniser de. – Vi mener selvsagt den gedigne motorsaga som vi viser i videoklippet. Dette var en ide vi fikk i sommer, vi må jo sende litt mellomjulekalenderne også, så folk ikke glemmer oss.

Samler inn til ALS Norge
Julekalenderen deres er nå inne i sin fjerde sesong, og har ukentlig rundt 800 seere. – Før har vi hatt konkurranse med premier hver uke, en kopp med logoen vår på. Nå har prisen på denne koppen økt med over 150%, det synes vi var så mye at det virker useriøst, sier de.

Da tenkte karene at de heller skulle samle inn penger og gi bort, – og ALS er ikke så veldig framme i media i motsetning til mange andre foreninger som har enorme markedsbudsjetter, hevder de. – vi vet hvor mye stiftelsen ALS Norge trenger penger, derfor har vi opprettet en Spleis for å samle inn midler.

Målet er at de skal få inn 50.000 kroner, så langt har det kommet inn litt over 17.000. – Stå på folkens, her er det bare å fortsette å gi, oppfordrer de. Trykk her så kommer du direkte til Spleiskontoen deres. 

– Pengene går ikke gjennom oss i det hele tatt, men direkte til stiftelsen, beroliges det.

HELT SANT: Sikringene begynte å lyse faretruende rødt da biri.no var på besøk, helt sant!

Siden biri.no snakket med karene for ganske nøyaktig to år siden har de bygget seg nytt studio. Det vil si, byggeperioden har vart i fem år. – Vi liker å skynde oss langsomt, ting blir gjort, men la det ta tid, smiler de, – det er vårt motto. Bua, eller studioet om du vil, er bygget av brukte materialer fra Øverbygda, fra Krøderen, fra Næroset og Nedre Eiker. – Vi har samlet litt inn her og der, sofaen er fra fengslet i Hoff, får vi høre. – Gjenbruk er vi for, kom ikke her å si at øverbygdninger ikke er miljøbevisste. Og vi har nå fått et nytt studio uten gjeld.

Så er plutselig samtalen over, og vi er alle godt kokte og skjønner at bua er isolert på forsvarlig måte, de vel 35 varmegradene innendørs forsvant på ingen måte ut. Og sikringene i sikringsskapet lyste illrødt, Thomas Wettre måtte på nattskiftet på Fabrikken, altså Bentley Autodrive på Raufoss, og Torgeir Strandbakke regner vi med sitter og pønsker ut nye episoder til Jul  i «Dalbysvingen». Som du kan se her. 

Som premier
De takker selvsagt svært for sine fire flaxlodd og finner plutselig ut at de kan vurdere bestemmelsen om ikke å dele ut premier på julekalenderen i år. – Følg oss på facebook, kanskje du vinner flaxlodd også, oppfordrer de.