HÅPER DET BLIR FOLKSOMT: Kle dere godt til julegateåpningen tirsdag kveld, sier Gunn Elin Pettersen i Biri Næringsforening, – så holder dere kulda ute. Hun håper at det tross kulde vil komme mange, både barn og voksne. Selv gleder hun seg veldig.

Mange juletrær til julegaten

BIRI: I morgen, tirsdag, er det julegateåpning i Biri. En julegateåpning i tradisjonelle former uten de store overraskelsene. – Akkurat sånn som biringene liker det, mener de i Næringsforeningen.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– For det er Biri Næringsforening som er arrangør, sier Gunn Elin Pettersen om julegateåpningen.

Det hele starter klokken 17.30 fra Herredshuset, der blir det fakkeltog via Elverhøyløkka og videre til Biritunet hvor et fin, stort juletre står klart til å tennes, reklamerer hun. – Treet tennes klokken 18.00, hele fakkelturen er en kvarters gange. Akkurat passe i det kalde været som er spådd. Det opplyses videre at alle faklene er gratis og vil bli delt ut ved Herredshuset.

Pettersen takker også Rune Slaatsveen som har bidratt med hele tretten juletrær spredd rundt i Biri. – Dessuten har han lånt oss en lift også. Vi har nemlig lagt lyslenker i den digre lønna som står ved Biritunet. Det blir kjempefint, lover hun. – Der har Sondre Steinstad klatret rundt og festet lyslenkene. Han driver jo med klatring, forklarer hun.

Bare kom med bod
Biristrand Musikkforening var hentet inn for å spille ved tenningen av treet, men blir det så kaldt som det er spådd tror ikke Pettersen at de kommer. – Alt vil jo fryse, nesten umulig å spille i kulden som kommer. Men skulle det bli mildere dukker de kanskje opp, håper hun.

Biri Lions derimot, de stiller opp både som nisser og med gløggservering, og Biri Bygdekvinnelag serverer julegrøt. Handling blir det mindre av, unntatt matbutikkene er de andre stengt på den tiden. – Har du lyst til å stille med en bod, er det bare å komme, inviterer Pettersen, det er mye plass rundt på Biritunet. Man trenger ikke kontakte oss i næringsforeningen, vi er glade for alle som kommer og tilbyr varer eller vil vise noe fram.

Midler fra kommune
De fleste har nok lagt merke til at pynten har kommet opp på stolpene gjennom sentrum, samt at det har kommet opp et par skigarder. – Vi skal teste om det fungerer med skigarder, vi har brukt noen av midlene vi fikk fra kommunen til dette, både utskifting av pynt i stolpene, skigarder og lys på juletrærne rundt i sentrum. Vi regner med at det hele er ferdig rundt 18.30, avslutter Gunn Elin Pettersen, – dessverre har det blitt en kræsj i forhold til et foreldremøte på den nye barneskolen, vi håper likevel at en av foreldrene tar med barna til julegateåpningen.

Flax
– Disse skal deles ut til snille hjelpere, sier Gunn Elin Pettersen da hun får overrekt de obligatoriske fire flaxloddene, – noen har vært veldig velvillige og stilt opp, selv om de ikke er med i næringsforeningen. Kanskje de kan få litt igjen for innsatsen, smiler hun.