ROSA; Biri Old Girls i sine rosa drakter. Her er det bare å bli med, insisterer Ragnhild Sveen. Foto privat.

Voksne i tidsklemma

BIRI: Ragnhild Sveen har lagt ut et innlegg på sin facebookside som fortjener å spres til flere. Derfor legger biri.no nå ut dette innlegget for lesing og ettertanke.

Voksne i tidsklemma, DET er en stor gruppe mennesker, det! Småbarnsforeldre som må balansere mellom jobb, oppfølging på skole/barnehage, fritidsaktiviteter for ungene (inkl. treneroppdrag, lagledere, dugnader, kioskvakter etc.), kjøring til kamper/konkurranser, husarbeid, kjærestetid (hvis man har tid)… og når kvelden kommer så slukner man på sofaen 21.15

Hvor ble det av egentiden? Den sosiale arenanen med andre voksne? Behovet er stort, men det kan være vanskelig å få til! Ofte trenger man en arena, noe fast å gå til! Da blir det lettere å prioritere!

I vår tok vi opp igjen aktiviteten rundt lavterskelfotballaget Biri Old Girls. Interessen ble raskt stor, og vi er mellom 15 og 25 damer på trening (40 har lagt inn bestilling på de lekre rosa draktene våre) hver eneste uke! Ute når det ikke er snø, og inne når snøen dekker banene. Det viktigste er å møtes, det fysiske er en bonus og dette er nøkkelen til suksess! Vi møtes og vi spiller fotball for moroskyld!

I helgen deltok 13 av oss på Lillehammer Indoor Cup i Håkons Hall. 3 på laget hadde aldri vært borti en fotball før første trening våren 2023! Nivået var høyt, men vi hadde det utrolig morsomt sammen vi tok en pause fra hverdagen og tidsklemma, fikk noen timer sammen og fikk vært fysisk aktive! Ingen nevneverdige skader! OG vi scora 2 mål!! Bonusen var at flere av familiemedlemmene våre kom og heiet på.

JA til mer aktivitet for voksne i tidsklemma det gir så mange flere helsegevinster utover det fysiske!