JULEUTSTILLING: Marit Hosar ønsker velkommen til juleutstilling på Galleri Fjordheim. – Her finner dere mange fine julegaver, hevder hun og forteller levende om kunstnerne som stiller ut i Lisesalen.

– Nå må Biri-damene kjenne sin besøkelsestid

BIRI: Tradisjonen tro har Galleri Fjordheim åpnet sin juleutstilling. En utstilling som favner kunstnere og kunsthåndverkere lokalt, regionalt og nasjonalt. Godt over 70 i tallet. Utstillingen har åpent til 10. desember.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.coom

Marit Hosar forteller gjerne om årets juleutstilling og er ikke redd for å male med bred pensel hav som finnes av kunst- og kunsthåndverk innefor veggene på Fjordheims to bygninger. – Her bugner det av store og små julegaver, sier hun innstendig, – fra de rimelige til litt over hundrelappen til dyre ting som koster flere tusen, fortsetter hun, – keramikk, glass, tekstil, smykker i sølv, tre og metall, sier hun og viser biri.no rundt i kunsthåndverkavdelingen. Der holder også Heidrun Formo til med sin strikkede kjoler og plagg. – Nå må Biri-damene virkelig kjenne sin besøkelsestid, utbryter hun, – her er det så mye fint, og ikke minst kjoler til julefestene.

VADMEL: Aase Marie Brun viser gjerne fram arbeidet «Stjerne» leget i vadmel. Brun er en del av kollektivet «Kunsthåndverkerne i Kongens Gate».

KJENN DERES BESØKELSESTID: Heidrun Formo med noen av sine strikkede kjoler. – Nå må Biri-damene kjenne sin besøkelsestid, sier hun.

Kongens gate
«Kunsthåndverkerne i Kongens gate» har vært et begrep og en viktig institusjon for kunsthåndverkere og publikum siden 1979. Aase Marie Brun er medlem av dette kollektivet. – Nå har husleieprisene i Oslo blitt så dyre at vi har ikke råd til dette lenger, forklarer hun, – og ved nyttår er det slutt, vi må legge ned. Heldigvis ble vi tilbudt en juleutstilling her på Fjordheim, og har fått et eget rom hvor alle oss 23 kunsthåndverkere stiller ut og selger våre ting. Brun hevder at salget så lang har gått bra og at de regner med å få solgt det meste innen 10.desember. – Det beste går gjerne først, så det lønner seg å ta turen hit så fort som mulig.

TEGNINGER: I andre etasjen finner du originaltegninger av Einar Sigstad.

Ænnsleis før
Marit Hosar forteller engasjert om mange av de over 70 kunstnerne og kunsthåndverkerne som er med på årets juleutstilling og tar oss med inn i hovedhuset, hvor 31 kunstnere stiller ut malerier, grafikk og skulpturer. – Einar Sigstad har en egen vegg i andre etasjen, frister hun, – med blant annet originaltegninger fra siste utgave av « Det var ænnsleis før». Nede i Lisesalen i første etasje henger det både akvareller, malerier og grafikk på veggene, mens en skulptur laget av Beate Juell får dominere rommet.

Neste år klart
Galleri Fjordheim er på alle måter preppet for julen, alle rom. Nærmest hver eneste krok er fylt med kunst, fra middels store malerier til små raderinger. – Vi stenger 10. desember, da skjer det ikke mer på Fjordheim før første uken i mai neste år, avslutter Marit Hosar og forteller samtidig at programmet for neste år allerede er klart.

Juleutstilling Galleri Fjordheim, åpent kl 12.00 – 16.00 hver lørdag og søndag til og med 10. desember.