Click here to add your own text

ÅPNER DØRA: Ane Natalie Steile åpner 2. desember døra for nok et juleverksted på Skrinnhagen skole.

Juleverksted på Skrinnhagen

BIRI: Ane Natalie Steile kom flyttende til Biri fra Vang i Valdres i 2020. – Å være på juleverksted hører til barndommens gode opplevelser, mener hun. Disse gode minnene vil hun gjerne dele, og trebarnsmoren inviterer til juleverksted på Skrinnhagen skole for tredje gang.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– I fjor var det nøyaktig 76 stykker som deltok, både barn, ungdom og voksne, forteller Steile, – og alle var like engasjert i å lage ting. Jeg kan trygt si at det var livat, smiler hun.

Lørdag 2. desember
Årets juleverksted blir lørdag 3. desember fra kl. 13.00 til 17.00, og Steile har allerede det meste klart. – Jeg har kjøpt inn en mengde materialer som trengs, mer enn i fjor faktisk. Så alt ligger til rette for å lage mange fine ting.

Loddsalg
Juleverkstedet er gratis for alle, – jeg ønsker at dette skal være et veldig lavterskeltilbud, hevder Steile, – noe alle skal ha råd og mulighet til å være med på.

For å finansiere noen av materialkostnadene vil det bli loddsalg med premier fra butikker både i Biri og fra av mjøsbyene. – Jeg er rørt over hvor stor givergleden er blant butikkene, fortsetter hun, – i år blir det veldig mange fine premier.

ORDEN: Det skal være orden og ryddighet som møter de som kommer på juleverkstedet. Bildet er tatt rett før åpning i fjor.

Fantasien setter grensen
Det hele vil foregå i gymsalen på Skrinnhagen, Steile forteller om mye jobb for å få bord og stoler på plass. – Det kjedeligste er ryddingen etterpå, i år får jeg heldigvis med den eldste datteren min og noen venner til å ta unna det meste. Vi blir fortalt at det vil være forskjellige arbeidsstasjoner fordelt rundt i gymsalen, – hver enkelt klarer seg selv, sier hun, – så kan man spørre meg hvis man lurer på noe. Det vil også være en filmkrok for de minste barna, – der kan de slappe litt av hvis de går lei av å klippe og lime, lover Steile. – Ellers er det bare fantasien som setter grenser for hva man kan lage, fortsetter hun og forteller at det i fjor var veldig mange snømenn som ble laget, men også julestrømper, julenisser, påmalte grytekluter, julekuler og julelenker. Alt i forskjellige materialer.

Erfaren arrangør
Steile benytter anledningen til å takke Skrinnhagen skole, – de har vært helt fantastiske å ha med å gjøre, så positive hele veien. Jeg får låne lokalene helt gratis, sier hun. Selv begynte hun å arrangere juleverksted i Vang tilbake i 2016 og har siden arrangert både juleverksteder, påskeverksteder og halloweenkvelder. – Jeg begynner å få erfaring med å arrangere etter hvert, smiler Steile og vurderer om hun skal tørre å satse på dette i Biri også.

Hun forteller at tilbakemeldingene er mange og positive, flere har spurt om det blir juleverksted også i år. – Og det blir det jo, hjertelig velkomne alle sammen, avslutter Ane Natalie Steile, – husk lørdag 2. desember fra klokken 13.00.