UNGDOM: Stovner sendte ungdommer som observatører: David Arnold Fossum, Rejoice (Jojo) Mune og Busi Dhladlia skal lære unge på Stovner å spille bowls. – Dette er et veldig godt lavterskeltilbud og veldig sosialt, mente de.

Biri og Snertingdal til NM i bowls

BIRI: Torsdag var 48 bowls-spillere samlet i Biri flerbrukshall. Disse var fordelt på lag fra Stovner, Snertingdal, Harestua og Biri. Også Spydeberg var påmeldt, men måtte melde avbud grunnet dårlig føre.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

PRIMUS MOTOR: Steinar Hagen er primus motor i Biri Bowls selv om han er uenig i det.

– Dette er et utvidet KM, kunne primus motor for Biri-lagene, Steinar Hagen fortelle. Biringene stilte med hele ni lag og har vokst seg som en av de største bowls-klubbene i landet. – Vi er medarrangør av dette arrangementet sammen med Norges Carpet Bowls Forbund, sa Hagen videre, – og har lært en masse om regler og om hvordan arrngere denne typen mesterskap. Så langt jeg vet er forbundet veldig fornøyd med det hele.

LEDER: Leif Hamberg er leder av Norges Carpet Bowls Forbund.

Det kunne Leif Hamberg bekrefte, – som leder av forbundet er jeg imponert over hva Biri har fått til på såpass kort tid, skrøt han, – så imponert at vi har besluttet å gi biringene et flunkende nytt teppe (altså spillerteppe som kulene rulles på). Noe Hagen selvsagt var takknemlig for, – da har vi hele fem tepper, kommenterte han fornøyd.

BRONSE: Biri 2 fikk bronsemedaljen og det er Kari Tømte, Grethe Lunn og Anne Marie Ødegården fornøyd med. NM-plass ble det også.

Til NM
– Her er det nå 16 lag som konkurrerer, forklarte Hamberg videre, – de fire beste går videre til NM i Rakkestad, en fin liten premie, mente han. – Som en ekstra gulrot vil vinneren av NM bli valgt ut som landslag og skal representere norske farger ved eventuelle landskamper.

– Noe Askim har gjort i år, i og med at de er norgesmestere. Eldstemann på det laget er 98 år, smiler Hamberg, – det er aldri for sent å bli landslagsspiller.

SØLV: Biri 1 lag tok sølvet og en NM-plass: Steinar Hagen, Tore Jånni Hovdesveen og Ingar Stenehjem.

Også for de yngre

Han forteller at de også er opptatt av samarbeid og jobbing mot yngre folk også, – så langt er de fleste bowls-spillere langt opp i årene, men i samarbeid med Norges Bowlingforbund håper vi å tiltrekke oss yngre spillere og drive aktivt ungdoms- og integreringsarbeid. Derfor er Stovner med her i dag, de stiller med tre stykker. Biri.no snakket med David Arnold Fossum fra nettopp bowlingforbundet, med seg hadde han to instruktører fra Stovner som observatører. – Vi ble utfordret på å stille lag her i dag, smilte Rejoice Mune og Busi Dhladlia, – det sa vi selvsagt ja til. – Dette er en sport med veldig lav terskel, minimalt med kostnader, ingen garderobe og andre ting som kan skape utfordringer i forhold til at mange kulturer møtes. Og ikke minst veldig sosialt, mente jentene og håpet at de sammen med bowlingforbundet og bowlsforbundet vil klare å få med seg ungdom på tvers av kulturene. – Også de etnisk norske ungdommene så klart.

GULL: Gullet gikk til Harestua. Vidar Bollum, Roald Hanssen og Johnny Jokerud gleder seg også over NM-plass.

Harestua vant
Bowlsspillet gikk sin gang med stor konsentrasjon og mange strategisamtaler rundt bowlsteppene. Stemningen og spenningen var konstant høy, med stormende jubel hver gang et av lagene gjorde et godt kast. Etterhvert ble det også klart hvem som fikk de fire NM-plassene, i semifinalene møttes nemlig Biri 1 og Biri 2, samt Snertingdal 2 og Harestua. Til finalen gikk Biri 1 og Harestua, hvor sistnevnte vant knepent. – Det er en ære å tape for dere, sa Biri 1 høflig og mente det også. Så var det hele over og Steinar Hagen takket spesielt damene i Biri ILs damegruppe som sto for servering og matlaging. De fikk en stor og velfortjent applaus for jobben de gjorde.

4. PLASS: Snertingdal 2 fikk den kjedelige 4. plassen. En trøst var at det kvalifiserte til NM-plass. Snorre Staur, Jon Erik Bekkelund og Stein Hoffsbakken var fornøyd med det.

KAMPER: det foregikk uavbrutt 8 kamper i Biri flerbrukshall, 16 lag totalt.

STRATEGI: Det gjelder å finne rette måten å stenge motstanderen ute fra den hvite kula.

VIKTIG Å DELTA: Alle kunne ikke komme til finalen eller NM, men like viktig var det å delta.

KULEKUNST: En utfordrende situasjon, den som er nærmest den hvite kula vinner.

KONSENTRASJON: Det gjelder å holde på konsentrasjonen når det skal kastes.

STILLING: En god og riktig stilling er viktig og et godt utgangspunkt.