VINDUER: – Vinduene er tilpasset størrelsen på brukerne, sier Kjetil Ulset, – de ligger lavt mot gulvet.

Den nye barnehagen tar form

BIRI: Vi har vært så heldig å få en omvisning i Biris nye barnehage. En omvisning som viser at de minste biringene med foreldre virkelig har noe å glede seg til. – Vi er også her i rute, hevder Kjetil Ulset, som har ansvaret for både den nye skolen og barnehagen.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

For barnehagen skal være ferdigstilt 1. desember den, altså om litt over en måneds tid. – Og innflytningsklar 1. januar, sier Ulset.

Barnehagen får seks avdelinger, alle med egen inngang og vil june huse rundt 100 barn på det meste. Med tre småbarnsavdelinger og tre avdelinger for de større barna skal det i følge Ulset være innenfor alle krav til en moderne barnehage. – Vi snakker heller om antall avdelinger en antall barn, sier han, – det er normalen når man bygger denne type bygg.

FASADEN: Fasaden til den nye barnehagen framstår innbydende og imøtekommende.

Ute
Barnehagen vil blant annet få en egen inngang for barnevogner. – Så slipper man å slite gulv med disse, sier Ulset videre og viser hvor barnevognene skal oppbevares. – I tilknytning til denne avdelingen vil det også være en soveavdeling for de minste, blir vi forklart.

Utvendig viser Ulset stolt fram lysmaster og lekeapparater, mye av dette er nå på plass. – Tanken er at dette skal være et opplyst parkanlegg også etter stengetid, hvor anlegget kan brukes av bygdas barn og rekreasjonsområde for alle. – Det er jo et nærmiljøanlegg, påpeker Ulset. – Alle lekeapparatene er selvfølgelig satt opp etter gjeldende krav og normer.

100: Dette vil bli fort bli 100-metersskogen for små biringer.

Hele fasaden på bygget er avrundet og gir et inntrykk av at her er du velkommen. Sørsiden av bygget har tak med fine søyler som innbyr til tørr utelek under dårlig vær. Egen skogteig hører også til barnehagen. – Denne kaller vi hundremetersskogen, smiler Ulset, – her håper vi ungene kan føle seg litt som Ole Brumm og vennene hans. Her blir det grillhytte for barna, konkretiserer han.

VÅTT SOM TØRT: Sandkassene er fine både ved vått og tørt, parasoller skal beskytte.

OVERBYGG: Overbygget beskytter både mot sterk sol og regnvær.

Inne
Innvendig bærer barnehagen preg av fullstendig kaos. Ikke rart, når mye skal på plass de siste ukene før ferdigstillelse. Det er håndverkere overalt, alle er fornøyde med jobben og synes at dette blir litt av et bygg. – Ungene i Biri må da være blant verdens heldigste, utbrøt en av dem da biri.no passerte, – det er en glede å jobbe med dette.

KORRIDORER: Fint buede korridorer med romslige hyller.

Tross kaoset, man kunne fint føle velbehag da man gikk rundt, ikke minst takket være farger, materialvalg og akustikk. – Akustikk er veldig viktig i sånne bygg, mente Ulset og viste plater spesiallaget for dette formålet. – Jeg tipper det til tider kan bli et bra høyt lydnivå innenfor disse veggene. Alle avdelingene er like store eller like små, for tanken er at selv om den nye barnehagen i Biri er stor, vil hver avdeling fremstå som en liten barnehage. – Dette for at barna skal føle trygghet og tilhørighet, forklarer Ulset.

De ansatte er også tenkt på, de vil få egne hev og senk pulter i felles kontorfasiliteter, og selvfølgelig med nødvendige digitale hjelpemidler i eget møterom. – Toaletter og vasker er så klart tilpasset de minste, sa Ulset og viste minivarianter av disse og et allrom med plass til både underholdning og kreative aktiviteter. – Og her er selve plommen i egget, viste han avslutningsvis, – vannlekerommet vårt med nedsenket badekar. Her kan barna leke og plaske så mye de vil.

MINI: Både toaletter og vasker er tilpasset de små.

KONTOR: Her er kontoret til barnehagestyrer Kjersti Bratberg Bø.

UTELYS: Som det nærmiljøanlegget utearealet er tenkt som, er det viktig med belysning på mørke kvelder.