VINNERE: Lille akevittene vant kveldens quiz klart med sine 48 poeng. Fra venstre Hugo Wiklund, Roger Kristiansen, Tore Feiring og Olav Sønsteby. – Heder og ære er noe vi setter pris på, sa karene.

Suksess med quiz

BIRI: Overraskende mange kom på den første seniorquizen i Biri. Ingen under 60 år viste det seg, – men så var også dette for voksne, ble det sagt. Ansvarlig for arrangementet, Siv Lykken fra Friskliv senior i Gjøvik kommune var strålende fornøyd. Det var også de rundt 25 quizzerne som møtte opp på Vertshuset ved E6.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

QUIZMASTER: Trond Pettersen viste seg som en dreven quizmaster med sin lavmælte humor og spørsmål med stor variasjon.

– Det som er aller mest positivt er at så mange karer møtte opp, sa Lykken, – vanligvis er det flest damer som stiller opp på våre sosiale møter, men her er det like mange karer som damer. Kanskje det var gratis wienerbrød og kaffe som fristet?

Denne onsdagskvelden ble det delt opp i lag med fire ved hvert bord, et par bord med fem deltagere var det riktignok.

Høyt poengsnitt
Quizmaster Trond Pettersen holdt det hele i gang, lavmælt humoristisk. – Nå får dere samme spørsmålene som snertingdølene har fått tidligere, sa han, – håper ingen har snakket med dem om svarene. Det hadde ingen ble det lovet. Man fikk fire spørsmålsrunder med mulighet for 15 poeng på hvert, 2 runder før kaffepausen og to etter. – Snittet er 30 poeng av 60 mulige, sa Pettersen, – som har holdt quiz både på Gjøvik og Snertingdal før Biri.

Vi kan røpe at biringene nok er smartere enn de fleste. – Det viser seg at snittet på kveldens quiz er 37 poeng, sa Pettersen da det hele var over.

Sosialt
Kaffepausen ble også brukt til en oppsummering av lagenes svar så langt, det viste seg at det hele var ganske jevnt mellom lagene, i følge quizmasteren som ikke ville røpe mer. Så var det selvsagt kaffedrikking og sosial omgang lagene i mellom. Og spørsmål om hva den og den hadde svart på det spørsmålet? Noe uffing og gledesutbrudd kunne høres blant engasjerte deltagere. – I dag var det ganske mange her, men vi har plass til flere, nå må dere be med dere fler hit neste gang, oppfordret Lykken og Pettersen etter kaffepausen.

DAMEBORD: Her er både biring og stranding, smilte disse damene. Brit Steinstad, Ingeborg Steinstad, Torhild Skeie og Eva Stensby hadde bare godord å komme med om arrangementet. – Vi havnet nok sånn omtrent midt på treet, sa de om resultatet, – veldig moro var det lell, smilte de.

Vant med 48 poeng
De biri.no snakket med var veldig fornøyde og storkoste seg. Alle som en syntes spørsmålene var fine, noen litt vanskeligere enn andre riktignok. – Dette kreves nok en viss allmennkunnskap hvis man har som mål å vinne, ble det sagt ved et bord. – Men vi er her for å kose oss, og det gjør vi virkelig.

Geografi, historie og spørsmål fra både dyreliv og kultur ble stilt, og folk svarte villig vekk. – Kom gjerne med artige navn på lagene deres, oppfordret Pettersen innledningsvis og fikk navn som Ivar og damene, 50/50, Bakstefjøla, 3 gløgge pluss en mann, fem minus 1 og lille akevittene i retur. Sistnevnte lag ble forresten kveldens vinnere med 48 poeng og fikk en twistpose i premie. Og selvsagt heder og ære.

– Neste quiz her på vertshuset er onsdag 22.november, samme tid, kl. 18.00, kom gjerne tilbake da og ta med dere flere venner og bekjente, avsluttet Siv Lykken fornøyd. Mange lovte nettopp det.