ÅPNET: Lørdag ble turstien over Gråsteinsmyra åpnet. Falk Opsahl og mamma Emma Brynstad var de første som gikk over snoren til stor applaus.

Ny tursti åpnet

BIRISTRAND: Etter 200 timer med dugnadsarbeid er nå en ny tursti klar. Det er en gjeng med idealister tilknyttet Gråsteinsbua som har fått dette til. I går, lørdag, var det stor åpning på parkeringsplassen på Bratbergsetra.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Derifra går stien langs veien til Kalverudsetra, videre på myra bort til Gråsteinsbua, eller man kan da snarveien over myra til Dempa. Går man til bua kan man gå 1 kilometer tilbake igjen, ta stien over til Dempa og gå Dempaveien over til Bratbergsetra igjen. – Går man til Gråsteinsbua og så Demparunden blir det totalt 8,5 kilometer, sa Reidar Aas, prosjektleder for den nye turstien. Dropper man å gå bortom bua, vil hele runden bli 6,5 kilometer.

FORNØYDE: Mette og Urban Bergstrand hadde allerede gått turstien, men var klare for en runde til. – En veldig fin tursti, og så tørt og fint å gå der, mente de.

Mange møtte opp
Vel 20 turgåere møtte opp til åpningen. Blant dem var Mette og Urban Bergstrand. De hadde gått runden tidligere og syntes dette hadde blitt en fantastisk flott tursti. – Vi ble så imponert over hvor tørt og fint det var å gå over myra, skrytte de, – det var lagt så fint med plank og enkle broer der det var vått. Tenk på at man ned joggesko kan gå over ei myr uten å bli våt beina. Og så er det fin balansetrening også, smilte Mette Bergstrand og mente at Gråsteinsbua var like fin sommer som vinter. – En ypperlig plass å ta en kafferast, hevdet hun. – Vi hadde med barnebarna også, de synes det var stor stas å gå turen fra Dempa og tilbake igjen. Akkurat passe langt for dem.

ÅPNET: Reidar Aas har vært prosjektleder og sto for den offisielle åpningen av turstien.

Takket bidragsytere
Reidar Aas stod for den offisielle åpningen og takket alle involverte, ikke minst dugnadsgjengen som hadde fått dette til. – 200 timers arbeid ligger nå bak oss, sa han, – og vi håper mange rekker å ta turen før snøen kommer. Videre fortalte han at både skogeierlaget og grunneierlaget i Biri hadde gitt penger til prosjektet, henholdsvis 5000 kroner og 1000 kroner. Skogselskapet har bidratt med skilting verdt 11.000 kroner og Mjøsbruket har bidratt med 300 meter plank til en verdi av 7000 kroner. – Dette er en dugnad på mange plan, konkluderte Aas og takket også Lions Club Innlandet som har vært den formelle søkeren om midler. – Noe som innbrakte 20.000 kroner i tilskudd fra Innlandet fylkeskommune.

Lionsklubben sørget også for at de fremmøtte fikk kaffe og kaker før stien ble åpnet og folk begynte å rusle nordover mot Kalverudsetra og Gråsteinsmyra. Godt forsynte og vel fornøyde vil vi tro.

SNART KLART: Snart klare for åpning av turstien.

KART: Her er kartet som viser stien, kart og sti blir snart lagt ut på www.ut.no, ble vi fortalt.

KOSER SEG: Små og store koser seg i det fine høstværet. Foto: Einar Lyngar.

BUA: Gråsteinsbua er like fin til kafferast sommer som vinter, hevdet disse turgåerne. Foto: Einar Lyngar.

PLANKER: Det er ikke lite arbeide som ligger bak disse plankene. Foto: Einar Lyngar.

SKILT: Disse skiltene er sponset av Skogselskapet. Flere skilt er satt opp langsetter stien. Foto: Einar Lyngar.