SERVERTE: Her er gjengen som serverte 300 barn på Skrinnhagen. Foran står Ingfrid Hellerud fra Biristrand sanitetsforening og leder av Biri sanitetsforeing, Brit Lillejordet.

Pølsefest på Skrinnhagen

BIRI: Det begynte med vafler og Biri sanitetsforening. Etterhvert ble også sanitetsforeningen på Biristrand med. Hver høst serverer disse mat til barna på Skrinnhagen skole, gjerne i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse. I år var også Redalen skole invitert.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– I hvert fall er det psykisk helse for oss, sier leder for Biri sanitetsforening, Brit Lillejordet og sekretær Ingfrid Hellerud i Biristrand sanitetsforening, – jammen er det moro å være her sammen med alle ungene.

Nok pølser
Men hektisk har det vært for damene, fra det hele ble klargjort på kjøkkenet til SFO i tidlige formiddagstimer til alle barna hadde fått sine pølser. For de siste årene er det pølse og lompe som har stått på menyen, med nødvendig tilbehør. – Vi startet med å steke vafler, sier Lillejordet, så ble det rundstykker, kakao, svartpølse, brunost og egg. Jeg husker jeg sto og kokte 130 egg og skrelte dem, gubban darius som vi sto på, minnes hun. Hellerud på sin side er veldig fornøyd med at de i dag fikk akkurat nok pølser. – Det er tre pølser igjen, smiler hun, – ikke verst det med 300 elever som det er her i dag, i og med at Redalen skole også er invitert. Det ble etter hvert for mye jobb med rundstykkene, de siste årene har sanitetsforeningen servert pølser og lompe til elevene.

– KOMMER VI I AVISA NÅ? Barna var spente på om de kom i «avisa». Hyggelig det! Hyggelig og travelt var det også for Aud Solveig Bjerke, Ingfrid Hellerud og Elsa Øverjordet. – Ungene er kjempeflinke til å stå i kø, roste de.

Omsorgsarbeid
– Det er det som gjør årets servering så spesiell, mener Lillejordet og Hellerud, – dette er siste året på Skrinnhagen, akkurat det er litt vemodig, vi må innrømme det. Neste år vil alt foregå på den nye barneskolen og sanitetsforeningene håper at dette gode tiltaket vil fortsette på den nye skolen. – Da vil også Redalen Sanitetsforening bli invitert inn i samarbeidet, sier Lillejordet, – omsorgsarbeid er som kjent en del av sjela vår.

Hektisk
Med 300 barn som skal serveres på en kort matpause blir det fort rimelig hektisk og sanitetsdamene fikk mer en nok å gjøre. – Ungene er ordentlig høflige, snille og veldig flinke til å stå i kø og vente på sin tur, roste de. Tross et formidabelt støynivå var det bare smil å se blant både barn og voksne. De barna biri.no snakket med var veldig fornøyde, – det er så godt med pølse og lompe, sa de fleste. Selv om noen måtte innrømme at de ikke var særlig begeistret for nettopp pølser. – Men det gjør ingenting, vi har jo med egen niste. Fint med disse damene da, som gjør det så koselig for oss, var trøsten.

TRAVELT: Det ble travle formiddagstimer på Skrinnhagens SFO-kjøkken for sanitetsforeningene.